Dinsdagavond 10 mei vindt er een compleet competitieprogramma plaats in de 3e klasse A. FC Zutphen ontvangt DVOV uit Velp dat afgelopen zaterdag op eigen veld Sp Eefde met 6-2 versloeg. Ook in de thuiswedstrijd tegen FC Zutphen toonden de mannen uit Velp aan over een goede en technisch vaardige ploeg te beschikken. FC Zutphen won, in een door beide ploegen sterk gespeeld duel, met 0-4. Maar het is in deze fase oppassen geblazen tegen elke tegenstander.

Foto: Hans ten Brinke

Lastige wedstrijd afgelopen zaterdag

Het begin van het duel tegen Excelsior, afgelopen zaterdag, zat bepaald niet mee. Een enorme regenbui zorgde voor een zeer lastig te bespelen veld, waarbij ook het tegendoelpunt na 5 minuten ongelukkig tot stand kwam. Nadat FC Zutphen van de schrik bekomen was en ook de omstandigheden verbeterden werd er keihard gewerkt voor een goed resultaat. Daarbij verzaakte niemand en dat is in deze fase zeer belangrijk, maar ook hoopgevend.

Kansen benutten moet beter

Zowel tegen Eerbeek als Excelsior werden er veel kansen gemist. Dat zal de komende wedstrijden beter moeten. Het kan nét de doorslag geven tegen sterke tegenstanders. Maar ook het doelsaldo zou nog een grote rol kunnen spelen. Met alle scenario’s moeten we rekening houden.

Opstelling en blessures

We hebben alle spelers hard nodig. Dat bleek afgelopen weken opnieuw. Er is dit seizoen al een beroep gedaan op een grote groep spelers. Dat is ook de komende wedstrijden zo. Daarom is het belangrijk dat iedereen optimaal gemotiveerd is. Doelman Siem Isselman is terug van zijn schorsing, morgen zal blijken welke keeper zal spelen. Want ook Ezra Arends klopt op de deur. Eerste doelman Joey Wolsink staat helaas al wekenlang langs de kant. Dat geldt ook voor Sem Veeger, een groot FC Zutphen talent. Hij is dit seizoen helaas nog weinig in actie gekomen. Voor fitte spelers is het daarom belangrijk om te genieten van het voetballen. We hopen dat de geblesseerde spelers op niet al te lange termijn weer kunnen aansluiten bij de groep.

Toeleven van wedstrijd naar wedstrijd

Het is goed om toe te leven van wedstrijd naar wedstrijd. Dinsdagavond is de clash tussen VV Dieren en JVC Cuijk. De uitslag is eigenlijk niet belangrijk. Het belangrijkste is dat FC Zutphen zelf iedere wedstrijd de 3 punten pakt en zich daarop focust. Met elkaar kan er zo toegewerkt worden naar een prachtige apotheose. Dan moet wel alles kloppen en het teambelang ver bovenaan staan. De wedstrijd begint dinsdagavond om 20.00 uur en iedereen is van harte welkom op Sportpark ’t Meijerink.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 7

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gerjan Nijland
10 mei 2022 14:12

Klopt Ruud. De ene keer schrijf ik wat meer voor de supporters. De andere keer, zeker in deze fase, wat meer voor het team. Dat is de vrijheid van de redacteur.

Gerjan Nijland
10 mei 2022 09:44

Leuk dat je reageert, Ruud. We hebben een uitstekend team, maar onze doelstelling van kampioenschap en promotie nog niet gehaald. Daar moeten we ons nu als team vol op focussen. En dan zijn allerlei randzaken, zoals wat de concurrentie doet, niet belangrijk.

Ruud Jansen Venneboer
10 mei 2022 12:09
Antwoord aan  Gerjan Nijland

Voor het team: zeker. Voor de supporters echter (en daar zijn deze voorbeschouwingen toch voor?) lijkt me het met een scheef oog naar de andere ploegen kijken heel logisch.

Ruud Jansen Venneboer
9 mei 2022 15:47

Gerjan, je zegt ‘Het belangrijkste is dat FC Zutphen zelf iedere wedstrijd de 3 punten pakt en zich daarop focust.’ En daar is natuurlijk geen speld tussen te krijgen. Maar om nou de uitslag tussen Dieren en JVC als ‘niet belangrijk’ te bestempelen gaat mij te ver. Persoonlijk denk ik dat een gelijkspel het meest gewenst is. Dan heb je (als je tenminste wint van DVOV natuurlijk!) een kussen van 3 punten EN een beter doelsaldo. En dat is, met nog 4 wedstrijden te gaan (incl. eentje tegen JVC) een mooie uitgangspositie. Toch?

Laatst bewerkt op 12 dagen geleden door Ruud Jansen Venneboer
4
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
()
x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!