blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt dinsdag 10 mei thuis tegen DVOV

blok-oranje-rood

Dinsdagavond 10 mei vindt er een compleet competitieprogramma plaats in de 3e klasse A. FC Zutphen ontvangt DVOV uit Velp dat afgelopen zaterdag op eigen veld Sp Eefde met 6-2 versloeg. Ook in de thuiswedstrijd tegen FC Zutphen toonden de mannen uit Velp aan over een goede en technisch vaardige ploeg te beschikken. FC Zutphen won, in een door beide ploegen sterk gespeeld duel, met 0-4. Maar het is in deze fase oppassen geblazen tegen elke tegenstander.

[ux_image id=”28754″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Lastige wedstrijd afgelopen zaterdag

Het begin van het duel tegen Excelsior, afgelopen zaterdag, zat bepaald niet mee. Een enorme regenbui zorgde voor een zeer lastig te bespelen veld, waarbij ook het tegendoelpunt na 5 minuten ongelukkig tot stand kwam. Nadat FC Zutphen van de schrik bekomen was en ook de omstandigheden verbeterden werd er keihard gewerkt voor een goed resultaat. Daarbij verzaakte niemand en dat is in deze fase zeer belangrijk, maar ook hoopgevend.

Kansen benutten moet beter

Zowel tegen Eerbeek als Excelsior werden er veel kansen gemist. Dat zal de komende wedstrijden beter moeten. Het kan nét de doorslag geven tegen sterke tegenstanders. Maar ook het doelsaldo zou nog een grote rol kunnen spelen. Met alle scenario’s moeten we rekening houden.

Opstelling en blessures

We hebben alle spelers hard nodig. Dat bleek afgelopen weken opnieuw. Er is dit seizoen al een beroep gedaan op een grote groep spelers. Dat is ook de komende wedstrijden zo. Daarom is het belangrijk dat iedereen optimaal gemotiveerd is. Doelman Siem Isselman is terug van zijn schorsing, morgen zal blijken welke keeper zal spelen. Want ook Ezra Arends klopt op de deur. Eerste doelman Joey Wolsink staat helaas al wekenlang langs de kant. Dat geldt ook voor Sem Veeger, een groot FC Zutphen talent. Hij is dit seizoen helaas nog weinig in actie gekomen. Voor fitte spelers is het daarom belangrijk om te genieten van het voetballen. We hopen dat de geblesseerde spelers op niet al te lange termijn weer kunnen aansluiten bij de groep.

Toeleven van wedstrijd naar wedstrijd

Het is goed om toe te leven van wedstrijd naar wedstrijd. Dinsdagavond is de clash tussen VV Dieren en JVC Cuijk. De uitslag is eigenlijk niet belangrijk. Het belangrijkste is dat FC Zutphen zelf iedere wedstrijd de 3 punten pakt en zich daarop focust. Met elkaar kan er zo toegewerkt worden naar een prachtige apotheose. Dan moet wel alles kloppen en het teambelang ver bovenaan staan. De wedstrijd begint dinsdagavond om 20.00 uur en iedereen is van harte welkom op Sportpark ’t Meijerink.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 7