blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt de streekderby tegen vv Oeken

blok-oranje-rood

Zaterdag 30 oktober om 15.30 uur staat er weer een onvervalste streekderby op het programma. Het team van de sympathieke dorpsclub uit Oeken komt op bezoek. Oeken heeft een zwaar programma achter de rug waarbij men slechts 2 punten verzamelde. Afgelopen zaterdag werd maar net met 3-2 verloren in Arnhem van het sterke ESA. De kampioenskandidaat uit Arnhem had 2 doelpunten vlak voor rust nodig om zich deze lastige tegenstander van het lijf te houden.

[ux_image id=”25889″ caption=”true”]

[gap]

Sterke zegereeks FC Zutphen

FC Zutphen heeft na 5 wedstrijden de volle winst op zak en is zo volop in de strijd om de 1e periode verwikkeld. Ook JVC Cuijk heeft nog geen punt verloren, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Zaterdag bleek ook weer dat het tegen elke tegenstander lastig is om tot scoren te komen. De topscorer van FC Zutphen, Benjamin Roters, moest helaas uitvallen vanwege hamstring klachten. De vraag is of hij zaterdag voldoende hersteld is om mee te doen. Hij heeft tot nu toe alle wedstrijden nog gespeeld, inclusief die in de voorbereiding.

Rentree van enkele ervaren spelers

Afgelopen zaterdag maakte Niek Bakkerweerd zijn rentree na een flink aantal weken. Binnen 2 minuten wist hij te scoren. En als het allemaal goed gaat, zal ook Jesse de Vries komende zaterdag zijn rentree maken. Hij is zelfs een jaar uit de running geweest na een zware kruisbandblessure. Het zou geweldig zijn als hij zijn oude niveau weer kan halen. Hij heeft er keihard voor getraind, zodanig zelfs dat hij een flink aantal weken voorligt op zijn schema. We wensen hem vanaf deze plaats veel succes toe.

Andere selectieteams succesvol

Het 2e wist afgelopen zaterdag een knappe 1-0 overwinning te behalen op ESA en de JO23 van Mike Wesselink behaalde een ruime overwinning bij Dierense Boys. De JO19 speelde met 1-1 gelijk bij Concordia. Komende zaterdag speelt de JO23 thuis om 12.30 uur tegen Sportclub Eefde. Het is een duel tussen de nummer 1 en 2, een onvervalste topper, en zo dus een mooie opwarmer voor de wedstrijd van het 1e. Het 2e en de JO19 spelen uitwedstrijden tegen Eerbeekse Boys en DVV. En verder zijn er natuurlijk weer veel aantrekkelijke jeugdwedstrijden. Alle teams veel succes gewenst.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0