blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt belangrijke thuiswedstrijd tegen SV Waalstad

blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt op zaterdag 20 november om 15.30 uur de belangrijke thuiswedstrijd tegen SV Waalstad. De wedstrijd is van groot belang omdat het de laatste wedstrijd van de 1e periode is.

[ux_image id=”26274″ caption=”true”]

[gap]

De mannen uit Nijmegen nemen de 9e positie op de ranglijst in met 5 punten. Afgelopen zaterdag speelde men met 2-2 gelijk tegen Sportclub Eefde, nadat ze 2 keer een voorsprong uit handen gaven. Maar afgelopen dinsdag werd een zware 9-1 nederlaag geleden tegen het sterke JVC Cuijk, de titelfavoriet samen met FC Zutphen en nog enkele andere ploegen.

Strijd om de 1e periode

FC Zutphen heeft evenals JVC Cuijk in de 1e periode een 100% score behaald. Alleen hebben de mannen uit Cuijk een wedstrijd minder gespeeld. Deze zal de komende periode worden ingehaald. FC Zutphen bezit een doelsaldo dat 2 doelpunten minder is. Maar eerst moet men in deze laatste periode wedstrijd de 3 punten in Zutphen zien te houden. Maar het doelsaldo is waarschijnlijk van wezenlijk belang. FC Zutphen boekte afgelopen dinsdag overigens een knappe 2-0 zege op zondag 1e klasser Tubantia.

Selectie van FC Zutphen

De selectie is qua bemanning redelijk op peil. Er zijn nog blessures van Teun Isselman, Sem Veeger, Hugo Groters, en Floris de Boer. Gezien de breedte van de selectie, zijn deze blessures goed op te vangen. Het zal er op aan komen om de tegenstander meteen volop onder druk te zetten. Dat lukte in het eerste half uur tegen Teuge prima, waarbij een grote score in het verschiet leek. Daarna zakte de ploeg echter terug. Dat mag komende zaterdag niet het geval zijn.

Belangrijke weken

Hopelijk weet het team de wedstrijd tegen SV Waalstad tot een goed einde te brengen. Daarna breken belangrijke weken aan met de wedstrijden tegen ESA, JVC Cuijk en VV Dieren. Allemaal ploegen die meedoen om de bovenste plaatsen. Het zal er dan ook op aan komen om de jongens top fit te houden. Een mooie uitdaging voor de technische staf, maar ook voor de medisch verzorgers Esmée te Slaa en Freddy van den Bosch.

Veel mooie wedstrijden

Het 2e elftal speelt om 13.00 uur thuis tegen Oene, de koploper, dat 1 punt voorsprong heeft op Ons aller Tweede. Een mooie confrontatie in deze klasse waarin veel clubs aan elkaar gewaagd zijn. Koploper O23 gaat op bezoek bij De Hoven, dat op 3 punten staat met 1 wedstrijd minder. Ook een mooie clash aan de andere kant van de IJssel. Verder zijn er veel jeugdteams die thuis spelen. Jammer dat er geen publiek bij kan zijn. Alle teams worden veel succes gewenst in de komende periode.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0