blok-oranje-rood

FC Zutphen op bezoek in Zetten bij Excelsior

blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt zaterdag 23 oktober om 15.00 uur op sportpark de Leijgraaf in Zetten tegen Excelsior. Zij staan op de 8e plaats met 4 punten uit 4 wedstrijden. Afgelopen zaterdag verloren ze bij koploper JVC Cuijk met 7-0. Maar daarbij moet wel vermeld worden dat de ploeg het grootste gedeelte van de wedstrijd met 10 man speelde vanwege een rode kaart. FC Zutphen moet er rekening mee houden dat Excelsior thuis lastig te kloppen is.

[ux_image id=”15305″ caption=”true”]

[gap]

Sterke serie FC Zutphen

Hopelijk kan FC Zutphen de sterke serie van afgelopen weken doorzetten. Met de volle winst en een doelsaldo van +18 na 4 wedstrijden, mag je van een sterke start spreken. Toch staat de ploeg niet bovenaan, omdat JVC Cuijk een doelsaldo heeft dat 2 doelpunten beter is. Daarnaast liggen ploegen als ESA, Dieren en Eerbeekse Boys op de loer. Het zal dus nog een harde strijd worden om de 1e periode binnen te halen. Het maakt de uitdaging des te groter.

Nog diverse blessures

FC Zutphen heeft nog steeds te maken met diverse spelers die geblesseerd zijn. Afgelopen zaterdag waren dat Hidde Ruessink, Koen Hulleman en Timon Kuiper. Laatstgenoemde 2 spelers konden nog een gedeelte van de wedstrijd meedoen. Jelle Macaré, Niek Bakkerweerd en Floris de Boer zijn om uiteenlopende redenen al wat langer niet inzetbaar. Jesse de Vries loopt voor op schema en is bijna hersteld van zijn kruisband blessure. Bij de ziekenboeg voegde zich afgelopen zaterdag ook Hugo Groters, die tegen Redichem een sleutelbeen breuk opliep.

Andere selectieteams

Het 2e elftal speelt zaterdag thuis tegen ESA en de JO23 en JO19 spelen uit tegen Dierense Boys en Concordia Wehl. Ook deze teams moeten dus weer vol aan de bak. De competitie is zo weer in volle gang en over een paar weken zullen de eerste beslissingen vallen. Daar tussendoor wordt nog voor de beker gespeeld. FC Zutphen treedt aan tegen 1e klasser Tubantia. Er liggen dus nog mooie wedstrijden in het verschiet.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0