FC Zutphen op bezoek bij vv Oeken

Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen gaat zaterdag 16 april op bezoek bij streekgenoot vv Oeken, dat speelt op Sportpark de Overkant. De wedstrijd begint om 14.30 uur. De gezelligste club uit Brummen, zoals Oeken zich noemt op de site, heeft het deze competitie lastig. Net zoals bovenin, zijn ook onderin de verschillen gering tussen de laatste 7 ploegen. Oeken heeft de punten dan ook keihard nodig. En net zoals in de thuiswedstrijd zal Oeken haar huid duur verkopen. Thuis wist FC Zutphen de tegenstander pas na de rust op de knieën te krijgen en werd het uiteindelijk 3-0.

[ux_image id=”25929″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Nadruk op de verdediging

FC Zutphen krijgt te maken met tegenstanders die de nadruk zwaar op de verdediging leggen en zullen loeren op de enkele kans die altijd wel ontstaat. Dat geldt voor Oeken niet anders. Het team zal alles uit de kast halen om 1 of 3 onverwachte punten binnen te halen om zich zo veilig te spelen. Afgelopen zaterdag won FC Zutphen van Sportclub Teuge na een sterke 2e helft. FC Zutphen zal met een zo breed mogelijke selectie naar Oeken komen, omdat het 2e elftal deze zaterdag niet speelt.

Aanvallende impulsen

In de wedstrijd tegen Sportclub Teuge waren het de aanvallende impulsen die van achteruit en het middenveld kwamen, waarbij vooral de linkerkant met Lucas Hengstenberg en Mido Blok zich manifesteerde. Achterin speelde Jelle Macaré een degelijke partij. In de 2e helft speelde de ploeg als geheel goed. Er zijn veel keuzemogelijkheden voor de verschillende posities. Floris de Boer maakte een goede invalbeurt en ook Jesse de Vries is op de weg terug. Hij maakte afgelopen zaterdag 3 doelpunten in het 2e elftal. Erg knap dat hij na zo’n zware blessure weer op dit punt staat.

Gelederen gesloten houden

Als er veel keuzemogelijkheden zijn wil er nog wel eens onrust ontstaan. Dat kan de ploeg in dit stadium van de competitie zeker niet hebben. Er zal met elkaar een optimale prestatie geleverd moeten worden om kampioen te worden. Dan kan geen enkele tegenstander onderschat worden, maar dan is het ook zaak een gunningsfactor te hebben naar elkaar toe in het team. De komende weken zal alles moeten kloppen.

Minder wedstrijden in paasweekend

Tijdens het paasweekend worden minder wedstrijden gespeeld. De JO19-1 speelt om 12.30 uur thuis tegen Eerbeekse Boys. Het 2e elftal behaalde afgelopen zaterdag tegen dezelfde club een knappe 4-0 overwinning en wist daardoor de achterstand terug te brengen tot 2 punten. Er zal daarom komende zaterdag veel publiek afkomen op de streekderby in Oeken en we wensen beide teams een aantrekkelijke en sportieve wedstrijd.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 2

Artikel delen