blok-oranje-rood

FC Zutphen op bezoek bij SV Waalstad in Nijmegen

blok-oranje-rood

FC Zutphen is bezig met een druk competitieprogramma. Op zaterdag 2 april wacht de uitwedstrijd tegen SV Waalstad, nadat afgelopen dinsdag werd gespeeld tegen DVOV in Velp. SV Waalstad is thuis een moeilijk te kloppen tegenstander. Dat ondervond vv Dieren enkele weken geleden. Zij gingen met een 1-0 nederlaag huiswaarts op het lastig te bespelen veld. Afgelopen zaterdag behaalde SV Waalstad een knappe 1-2 uit overwinning bij sportclub Eefde. In dit stadium van de competitie kunnen er allerlei verrassende uitslagen plaatsvinden.

[ux_image id=”27649″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Concentratie vasthouden

Het is voor FC Zutphen van belang om de drive en de concentratie vast te houden en vanaf de eerste minuut scherp te zijn. Dat liet men afgelopen zaterdag zien tegen ZZC ’20, dat probleemloos met 3-0 werd geklopt. Dit ondanks dat het spel niet altijd goed was. Maar de scherpte zal men in de komende lastige wedstrijden moeten vasthouden. Afgelopen dinsdag werd er een goede wedstrijd gespeeld tegen DVOV en op een knappe wijze met 5-1 gewonnen. Zelf winnen en hopen dat de concurrentie punten verspeelt. Daar komt het de komende wedstrijden op aan.

Competitie in een beslissend stadium

De komende maanden april en mei worden erg belangrijk. Dan wordt beslist wie er kampioen wordt, wie er de nacompetitie gaat spelen en welke ploegen degraderen. Zowel bovenin als onderin is het spannend en zijn de verschillen klein. Iedere wedstrijd zal er daarom om de punten gestreden moeten worden. Het elftal heeft daarom de steun van de supporters hard nodig. Het complex van SV Waalstad ligt in Nijmegen aan de A73, dus je rijdt er vlot naar toe.

Ook een druk programma voor de andere teams

Zaterdag zijn er 2 mooie thuiswedstrijden op Sportpark ’t Meijerink, beide om 12.30 uur. De O23 treedt aan tegen het sterke sportclub Eefde, waar men nog niet eerder van wist te winnen. Kan men, na het uitstekende resultaat tegen de Hoven, de goede lijn voortzetten? En de JO19 speelt dan tegen VVO uit Velp, ook een geduchte tegenstander. Het 2e speelt om 12.00 uur in Oene tegen de plaatselijke kampioenskandidaat. Eveneens een mooie en aantrekkelijke wedstrijd. Alle teams van FC Zutphen veel succes en spelplezier gewenst!

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 2