blok-oranje-rood

FC Zutphen op bezoek bij Sportclub Teuge

blok-oranje-rood

FC Zutphen wacht zaterdag 3 december een pittige uitwedstrijd tegen Sportclub Teuge. Onze tegenstander heeft tot nu toe 14 punten behaald uit 8 wedstrijden. Ze nemen daarmee de 6e positie op de ranglijst in.

Gelijkspel tegen ZZC

Afgelopen zaterdag werd het 1-1 in de uitwedstrijd tegen ZZC ’20 in Zelhem. Het thuis altijd sterke ZZC kon met kunst en vliegwerk een gelijkspel uit het vuur slepen. Sportclub Teuge behaalde vorig jaar op knappe wijze een periodetitel. De ploeg staat er om bekend dat ze regelmatig een kampioenskandidaat de voet dwars zetten. VV Dieren, de kampioen van vorig jaar, weet dat uit ervaring.

FC Zutphen op koers voor de 1e periode

FC Zutphen is na de 2-0 overwinning op Sportclub Brummen goed op koers voor de 1e periode, die uit 12 wedstrijden bestaat. Op dit moment bedraagt de voorsprong op nummer 2 VIOS Vaassen 2 punten, waarbij FC Zutphen een wedstrijd minder heeft gespeeld. Er liggen dus kansen voor het 1e periodekampioenschap.

Blessures

In de voorhoede waren vorige week een aantal jongens geblesseerd, zoals Zidane el Hadouchi, Jesse de Vries en Floris de Boer. Deze jongens zijn wel weer op de weg terug. Evenals Niek Bakkerweerd, die weer in training is. We zullen zien hoe ver ze zaterdag gevorderd zijn. Het is van groot belang de punten mee naar Zutphen te nemen en volgende week de eerste helft van de competitie goed af te sluiten.

Wedstrijd begint om 13.00 uur

De wedstrijd begint al om 13.00 uur. Dat geeft spelers en supporters de mogelijkheid om na de wedstrijd in Teuge ook de WK wedstrijd Oranje – Verenigde Staten te kijken. Dit kan natuurlijk samen op het grote scherm in de kantine van FC Zutphen.

Andere selectieteams

Het 2e elftal behaalde vorige week een knappe overwinning bij De Bataven in Gendt. Hierdoor staat de ploeg 3 punten onder de koploper. De verschillen tussen de 12 teams in deze competitie zijn klein. Elke wedstrijd is voor ons aller 2e een finale, om mee te blijven doen om het kampioenschap. Zaterdag om 13.00 uur spelen ze thuis tegen Eerbeekse Boys. Via de verslagen van Jos Janssen blijven we op de hoogte van de verrichtingen van dit sterke team, dat wordt getraind door Wilco van Osch en Tom de Haan. Het O23 team van trainer Mike Wesselink verloor afgelopen zaterdag na een 0-0 ruststand nipt de topper tegen koploper NEO in Borne. Zaterdag om 12.30 uur treedt men thuis aan tegen Enter Vooruit. We hopen in alle opzichten, dichtbij en veraf, op een mooie voetbalzaterdag.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 2