blok-oranje-rood

FC Zutphen op bezoek bij Sportclub Brummen

blok-oranje-rood

Op zaterdag 22 april gaat FC Zutphen op bezoek bij Sportclub Brummen. Het is voor de Zutphenaren de eerste wedstrijd na het afgelopen zaterdag behaalde kampioenschap. FC Zutphen is nog steeds ongeslagen en zal ongetwijfeld deze status tot eind van het seizoen willen handhaven.

Kampioenschap waarbij alles samen viel

Het was een prachtige dag, zaterdag 15 april, waarbij alles samen viel. De opening van het schitterend aangelegde kunstgras hoofdveld en pannaveld door wethouder Rick Verschure en freestyle voetballer Soufiane Touzani, die een enorme hoeveelheid publiek op de been bracht. En het kampioenschap met aansluitend een mooie huldiging en gezellig feest, door een gedreven team. Terecht dat spelers en begeleiders hun dank via de site uitspraken aan alle vrijwilligers en supporters, die dit mogelijk hebben gemaakt.

Groot belang voor Sportclub Brummen

De gastheren uit Brummen deden afgelopen zaterdag slechte zaken door in de slotfase met 2-0 te verliezen van ZZC’20 in Zelhem. Daardoor zakte men van de 2e naar de 6e plaats. Daardoor staat men 3 punten achter de nummer 2, SV Twello, en eveneens 3 punten achter nummer 3 VV Oene. Maar Brummen heeft 1 wedstrijd minder gespeeld dan Oene. De nummer 2 op de ranglijst is winnaar van de 3e periode. En de nummer 3 neemt de plaats van FC Zutphen in, voor de periodetitel. Om de 2e periode wordt nog volop gestreden.

Sportclub Brummen moet ook naar beneden kijken

De Brummenaren moeten niet alleen naar boven, maar ook naar beneden kijken. Op de 9e positie met 6 punten achterstand staat Sportclub Teuge, vorig jaar nog spelend om promotie. De ploeg die 9e eindigt, moet strijden in de nacompetitie om degradatie. En dat met een groot aantal andere ploegen, vanwege de versterkte degradatie. Brummen heeft de komende weken een zwaar programma met FC Zutphen thuis en Be Quick uit.

Mooie uitdaging voor FC Zutphen

FC Zutphen krijgt de laatste 5 wedstrijden te maken met zeer gemotiveerde tegenstanders. En dat vormt voor de jongens een mooie uitdaging. De sportieve plicht zal zeker gedaan worden. Temeer omdat enkele jongens van blessures weer terug zijn zoals Hidde Ruessink en Niek Bakkerweerd, die alweer aansloten. En ook Koen Hulleman komt er weer aan. Daardoor zal iedereen zich in de brede selectie, die er ook volgend seizoen zal zijn, in de kijker willen spelen.

Andere teams

Het is weer een druk programma a.s. zaterdag. Het 2e elftal speelt om 12.00 uur de zware uitwedstrijd bij Lunteren, dat boven hen op de 2e plaatst staat. Dat zal een felle strijd opleveren. De JO19 speelt om 12.30 uur thuis de topper tegen FC Winterswijk. Als deze jongens die ambitie hebben voor een plaats in de senioren selectie kunnen zich in zo’n wedstrijd op een positieve wijze in de kijker spelen. Het O23 team nam zaterdagmorgen het nieuwe kunstgrasveld in gebruik in de topper tegen CCW’16. Jammer dat men 2 minuten voor tijd de winst verspeelde, waardoor het 1-1 werd. Om 12.30 uur treedt men thuis aan tegen het stugge Oeken. Wij wensen alle teams van FC Zutphen mooie en sportieve wedstrijden toe.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 1