blok-oranje-rood

FC Zutphen op bezoek bij rode lantaarndrager Redichem

blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt op 19 maart de 13e competitiewedstrijd tegen het onderaan de ranglijst staande Redichem. De wedstrijd tegen de geel-zwarten uit Heelsum begint om 15.00 uur. Redichem is thuis een lastig te kloppen tegenstander. Dat ondervond FC Zutphen 2 jaar geleden al wel. In Heelsum werd toen een benauwde 2-3 overwinning behaald in een hard duel. Het is belangrijk om ook dit soort wedstrijden tot een goed einde te brengen en geen puntverlies te lijden.

[ux_image id=”25619″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Veel scorend FC Zutphen

In de afgelopen wedstrijden werd er door de FC Zutphen veel gescoord. En het mooie was dat veel verschillende spelers doeltreffend waren. Maar meestal ligt daar een goede opbouw van achteruit aan ten grondslag. Het mag dus een mooie teamprestatie genoemd worden. Maar ook achterin werden er tot afgelopen dinsdag weinig doelpunten geincasseerd. Helaas ging het tegen het sterke vv Dieren mis, maar dat ligt niet alleen aan de verdediging.

Tegenstanders worden steeds gemotiveerder

Dinsdagavond zagen we dat de tegenstanders steeds gemotiveerder worden en ons met een scherpe instelling opwachten. Het lag afgelopen dinsdag niet aan de inzet en werklust. Dat zat wel goed. We moeten ons echter wel mentaal goed voorbereiden, ons niet gek laten maken en geconcentreerd blijven spelen. Het is niet altijd gemakkelijk om goed met druk te kunnen om gaan. Maar dat zal toch een absolute vereiste zijn voor de komende maanden. Dinsdagavond liepen we continu achter de feiten aan en dat mag niet weer gebeuren.

Het team achter de selectie

Het team achter de selectie zal de jongens scherp moeten houden. Dat zijn mensen die nooit zo op de voorgrond treden, maar wel zeer belangrijk en prima werk doen. Te denken valt dan natuurlijk aan de medische verzorging Esmée te Slaa en Freddy van den Bosch. Maar ook de elftalbegeleiding bestaande uit Erik Tijmans en Harm van der Veen. De keeperstrainer Soeresh Malaha, die lekker fanatiek bezig is, en de assistent scheidsrechter Wilco Groters. Het belang van deze mensen bleek afgelopen zaterdag. Toen werd de zieke hoofdtrainer Mark Horsman uitstekend vervangen door Mark Mol en Gijs Wasseveld. FC Zutphen gaat, gesteund door dit team, de komende maanden een aantal cruciale wedstrijden tegemoet.

De andere teams

Het 2e elftal speelt uit tegen Juliana ’31. De wedstrijd begint om 17.00 uur. Zij staan op de 4e plaats en in deze klasse kan iedereen van iedereen winnen. De O23 en JO19-1 spelen om 12.30 uur thuis tegen BWO uit Hengelo (O) en Voorwaarts uit Twello. Weer een vol programma dus, met uitstekende weersvooruitzichten.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0