FC Zutphen op bezoek bij JVC Cuijk

Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen gaat zaterdag 28 mei op bezoek bij JVC Cuijk. Beide ploegen hadden afgelopen zaterdag een slechte dag. FC Zutphen verloor de koppositie na het gelijke spel (3-3) tegen ESA. En JVC Cuijk ging met 2-1 onderuit bij ZZC ’20. Daarmee lijkt JVC af te haken in de strijd om het kampioenschap. In theorie kunnen ze nog gelijk komen met VV Dieren. Maar het doelsaldo van JVC is veel minder dan dat van Dieren.

[ux_image id=”27691″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

FC Zutphen heeft nog steeds kans

FC Zutphen heeft een kampioenschap niet meer in eigen hand. De ploeg heeft 1 punt achterstand op Dieren, met nog 2 wedstrijden te spelen. Dieren gaat zaterdag op bezoek bij Sportclub Eefde, dat nog niet veilig is. En op de laatste speeldag ontvangt Dieren nog ESA, dat strijdt voor de 3e periode. FC Zutphen heeft dus alle belang om de 3 punten mee naar Zutphen te nemen.

FC Zutphen incasseert veel tegendoelpunten

Afgelopen zaterdag incasseerde FC Zutphen 3 tegendoelpunten. Dat ligt niet alleen aan de achterhoede, maar dit mag het hele team zich aan rekenen. Het lijkt daarom goed om voor de laatste 2 wedstrijden de koppen bij elkaar te steken, om te analyseren wat er fout ging. En zo te kijken hoe er verbeteringen in de spelwijze of in het team kunnen worden aangebracht. Daarbij is het van belang dat iedereen daarvan doordrongen is en dat het teambelang voorop staat. Want je wint samen en je verliest samen. Dat geldt voor spelers, trainers en begeleiding.

Het team moet top fit zijn

Ondanks een vliegende start van de competitie, is het altijd nog zo geweest dat aan het einde van de rit de prijzen verdeeld worden. Fitheid in het slot van de competitie is belangrijk. Dat moeten helpen om de volle winst in de laatste 2 wedstrijden te pakken. En natuurlijk ook voor de wedstrijden die eventueel nog volgen.

Vooruit kijken

Aan de 2 verliespunten van afgelopen zaterdag is niets meer te doen. Maar de vraag is: hoe word je als team nog beter? Het omgaan met druk en de wijze hoe je in die situaties met elkaar omgaat, is van groot belang. Om er de volgende wedstrijd weer vol voor te gaan, moeten alle neuzen dezelfde kant op staan. Want het zal in Cuijk een zware strijd worden. Thuis werd in blessuretijd, dankzij een doelpunt van Zidane El Hadouchi, met 4-3 gewonnen. Dus de gastheren hebben nog wat goed te maken. De aanvangstijd in Cuijk is 15.00 uur en we hopen op veel support uit Zutphen.

Andere teams

Het 2e elftal speelt zaterdag om 13.00 uur thuis tegen De Esch uit Oldenzaal. Het 2e boekte afgelopen zaterdag een knappe 2-3 overwinning bij Sportclub Teuge en deed dat met goed voetbal. Als deze wedstrijd en de laatste wedstrijd tegen Oranje Nassau wordt gewonnen, is er nog altijd kans op een periodekampioenschap. De O23 en JO19-1 spelen om 12.30 uur thuis tegen respectievelijk Enter Vooruit en Groen Wit. Daarom ook een aantrekkelijk programma op ons eigen sportpark.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 3

Artikel delen