FC Zutphen op bezoek bij Eerbeekse Boys

Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen gaat zaterdag 30 april op bezoek bij streekgenoot Eerbeekse Boys. De thuiswedstrijd eindigde in een 7-0 overwinning voor FC Zutphen, maar zo makkelijk zal het in Eerbeek niet gaan. Deze grote uitslag kwam ook pas in de tweede helft tot stand. De gastheren uit Eerbeek hebben een druk programma. Ze spelen drie wedstrijden in een week. Afgelopen zaterdag eindigde de strijd om de subtop (de vijfde plaats) tegen DVOV uit Velp in een 4-4 gelijkspel.

[ux_image id=”28067″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

VV Dieren kampioen tweede periode

We feliciteren onze streekgenoten uit Dieren met het behalen van het kampioenschap in de tweede periode. Zij klopten afgelopen dinsdag Eerbeekse Boys uit met 0-4. Deze zege kwam pas laat tot stand. Het was een pittige wedstrijd voor Dieren op een lastig te bespelen veld. FC Zutphen is dus gewaarschuwd.

FC Zutphen moet zich herpakken

De teleurstelling van afgelopen zaterdag was groot bij FC Zutphen na de 0-3 nederlaag tegen vv Dieren. Toch hoeven we niet bij de pakken neer te zitten. We bezitten een goed voetballend team, met een uitstekende technische staf. Ze hebben in veel wedstrijden laten zien tot goed voetbal en goede resultaten in staat te zijn. De competitie duurt nog zeven wedstrijden, waarin van alles kan gebeuren. Laten we dus vooral vooruit kijken en er weer vol voor gaan in Eerbeek. De competitie is na afgelopen zaterdag zeker niet beslist. VV Dieren en JVC Cuijk hebben, net als FC Zutphen, nog een aantal lastige tegenstanders. Het blijft dus spannend.

Nagenoeg geen blessures

Buiten de lang geblesseerden Joey Wolsink en Sem Veeger is alleen Floris de Boer nog niet zeker. Verder is het team compleet en zijn verschillende posities zelfs dubbel bezet. Daarom is het van belang om wedstrijdritme te houden. Het spelen van wedstrijden in het tweede elftal helpen daarbij. Jesse de Vries toonde dat aan door via het tweede goed terug te komen na een lange blessure. En ook voor diverse andere jongens kan dat het geval zijn. Het tweede elftal speelt om 12.30 uur in Arnhem tegen ESA. Een mooie voorbereiding op de strijd in Eerbeek.
FC Zutphen zal er vol voor gaan om de verloren punten te herwinnen in de laatste zeven wedstrijden. Laten wij als supporters de ploeg volop steunen in de wedstrijd die om 15.00 uur in Eerbeek begint. Zet hem op mannen!

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 2

Artikel delen