blok-oranje-rood

FC Zutphen op bezoek bij Eerbeekse Boys

blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt op zaterdag 5 november om 15.00 uur de 5e competitiewedstrijd op sportpark de Veldkant tegen Eerbeekse Boys. De gastheren uit Eerbeek nemen momenteel de 12e en voorlaatste positie in met 1 punt uit 4 wedstrijden. FC Zutphen staat op de 6e positie met 7 punten meer.

Andere competitie dan vorig jaar

Naast het feit dat er dit seizoen sprake is van veel plaatselijke derby’s en streekderby’s, is ook het verloop van de competitie, in vergelijking met vorig seizoen, geheel anders. Vorig jaar waren er 3 tot 4 clubs die boven de rest uit staken. Maar dit seizoen, met versterkte degradatie, is het iedere speeldag knokken om de punten. Ook FC Zutphen heeft na 4 wedstrijden al de nodige schade opgelopen met 4 verliespunten.

Zowel bovenin als onderin spannend

Teams die vorig jaar in de subtop speelden, hebben het nu moeilijk. Dat geldt voor de onderste 3 ploegen Sportclub Eefde, Eerbeekse boys en DVOV. Het geeft aan dat het niveau aanzienlijk hoger is geworden. Maar ook bovenin is het verloop tot nu toe spannend. En er is geen peil op te trekken wie de 1e periode gaat winnen. Sportclub Brummen wint een thuiswedstrijd met 8-0. Maar krijgt de week daarop tegen koploper VIOS Vaassen een lesje in countervoetbal en effectiviteit en verliest kansloos met 3-0.

Belangrijke wedstrijd op de Veldkant

Voor beide ploegen staat er veel op het spel. Als FC Zutphen niet achterop wil raken om de bovenste plaatsen, zal het moeten winnen. En dat geldt ook voor de ploeg uit Eerbeek. Ze zullen hun huid duur verkopen om de 3 punten thuis te houden en zo de eerste overwinning te boeken. Eind vorig seizoen had FC Zutphen de grootste moeite om deze opponent te verslaan en won uiteindelijk met 1-3.

FC Zutphen krijgt complimenten vanwege het vertoonde spel

Het is mooi dat de plaatselijke pers spelers complimenten geeft vanwege het vertoonde spel. Maar daar word je geen kampioen mee. Daar zijn weer andere kwaliteiten voor nodig, namelijk dat je vooral een teamprestatie en resultaat neer zet. Terecht dat de trainer aangeeft dat het behalen van een kampioenschap niet gemakkelijk zal zijn. Er zal daarvoor volop strijd gevoerd moeten worden.

Andere selectieteams presteren goed

Het 2e elftal neemt op dit moment de 2e plaats in met 2 punten achterstand op DTS ’35. Zaterdag speelt men om 15.00 uur thuis tegen AVW ’66 dat 2 punten minder heeft verzameld. Opnieuw een pittige wedstrijd in deze zware competitie. Het O-23 team behaalde afgelopen zaterdag een knappe 1-5 overwinning bij Enter Vooruit. Zij treden om 14.45 uur in Almelo aan tegen PH-O23. Al met al dus weer een aantrekkelijk en uitdagend programma.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 2