FC Zutphen op bezoek bij csv VIOS Vaassen

Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen treedt zaterdag 28 januari om 14.30 uur aan tegen csv VIOS Vaassen. Zij nemen de 4e positie op de ranglijst in met 18 punten uit 11 wedstrijden. Afgelopen zaterdag verloor men de uitwedstrijd tegen een goed spelend Be Quick Zutphen met 2-1. Door deze nederlaag is VIOS achterop geraakt voor de bovenste posities. Een overwinning op koploper FC Zutphen zal de ploeg weer terug brengen in de titelrace en een promotieplek.

FC Zutphen periodekampioen

FC Zutphen haalde afgelopen zaterdag met een 3-0 overwinning op VV Oene de 1e periode binnen. Dat geeft altijd een goed gevoel, omdat het een plek in de nacompetitie om promotie naar de 2e klasse oplevert. Maar de ploeg wil meer.

Veel uitwedstrijden

FC Zutphen is nog ongeslagen, maar die overwinningen zijn behaald in veel thuiswedstrijden. De komende weken zal er veel op vreemde bodem worden gespeeld. En daar wachten zeer gemotiveerde tegenstanders, die allemaal van de koploper willen winnen. Mede gezien het feit dat vorig seizoen het kampioenschap op 1 punt gemist werd, is voorzichtigheid dus geboden. Ondanks de 7 punten die FC Zutphen voorstaat op de nummer 2.

Degelijk spel

De laatste wedstrijden werden er nog veel kansen gemist. Toch is het spel van de ons 1e elftal tot nu toe degelijk. En dat is in deze fase belangrijk. De ploeg krijgt, met uitzondering van de oefenwedstrijd tegen eersteklasser SVZW, weinig doelpunten tegen. En vanuit het middenveld en voorin worden er veel kansen gecreëerd. De combinaties en het spelen naar de juiste kleur zijn daar debet aan.

De selectie

Afgelopen zaterdag werd David te Slaa, op basis van zijn sterke spel de man van de wedstrijd. Maar ook Benjamin Roters was met 2 doelpunten een bepalende speler. Verwacht wordt dat ook middenvelder Mido Blok weer kan starten. Hij komt terug van een enkelblessure. Een soortgelijke blessure liep Koen Hulleman afgelopen zaterdag tegen Oene op. Of hij kan meespelen is de vraag. FC Zutphen zal ook deze wedstrijd weer vol aan de bak moeten om de voorsprong te behouden en de ongeslagen status te handhaven.

Andere elftallen

Het 2e elftal speelt om 15.00 uur in Doetinchem tegen DZC. Een sterk team, dat bestaat uit veel oud 1e elftal spelers en dat het 1e gedeelte van de competitie als koploper afsloot. Ook het 2e wacht dus een zware partij. Maar ook in dit team zit veel talent en zaterdag kunnen ze laten zien hoe ze uit de winterstop zijn gekomen. Het O23 team speelt om 12.30 uur thuis tegen het 2e team van Excelsior uit Rijssen. Vorige keer werd daar nipt van verloren, dus de jongens hebben wat goed te maken. We wensen iedereen veel sportief voetbalplezier toe, en hopen dat de weersomstandigheden geen afgelastingen tot gevolg hebben, waardoor er volop gespeeld zal worden.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0

Artikel delen