FC Zutphen speelt zaterdag 26 maart om 15.30 uur thuis tegen de koploper in de 2e periode, ZZC ’20 uit Zelhem. Na 6 wedstrijden in de 2e periode hebben de mannen uit Zelhem de minste verliespunten van alle ploegen. Als zij FC Zutphen de eerste thuisnederlaag in dit seizoen weten te bezorgen zijn ze de belangrijkste kanshebber om de 2e periode te pakken. Alle reden dus voor een mooie strijd.

ZZC bezig met sterke serie

De fusieclub uit Zelhem is zwak aan de competitie begonnen en verkeerde zelfs in de onderste regionen. Maar de ploeg heeft zich uitstekend herpakt. De laatste 3 wedstrijden werden gewonnen, met als uitschieter de 2-5 overwinning op Sp Eefde. Afgelopen dinsdag werd vrij gemakkelijk thuis met 3-0 gewonnen van SV Waalstad.

Intensief programma voor FC Zutphen

Misschien door het intensieve programma lijkt FC Zutphen in een mindere fase te zitten. De laatste 3 wedstrijden gingen verloren, met als absoluut dieptepunt de 2-1 nederlaag bij Redichem in Heelsum. Deze kwam uiterst ongelukkig tot stand, maar dat telt in de rangschikking niet mee. Afgelopen dinsdag verloor het sterke ESA eveneens in Heelsum met 2-0 en deed daardoor slechte zaken voor de 2e periode. Het geeft aan dat in deze fase van de competitie en de komende maanden de beslissingen zullen vallen. FC Zutphen heeft in ieder geval de 1e periode gewonnen.

Goede vorm hervinden

FC Zutphen heeft de afgelopen periode aangetoond goed voetbal te kunnen spelen. Het gaat er om dit ook de komende periode weer op te pakken. De uitwedstrijd in Zelhem werd begin dit seizoen met 3-1 gewonnen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Daar moesten felle duels voor worden gewonnen. Zo zal men ook de komende wedstrijden in moeten gaan. Na deze wedstrijd wacht dinsdagavond al weer DVOV in Velp. Veel rust wordt het team daardoor niet gegund. De brede selectie is daardoor de komende weken keihard nodig.

Druk programma komende zaterdag

Het 2e elftal ontvangt om 13.00 uur het sterke Excelsior ’31 dat 1 punt minder heeft. En het O23 team gaat om 12.00 uur de strijd aan in en met De Hoven, een mooie stadsderby. Afgelopen zaterdag pakte de ploeg knap een 3-0 overwinning op BWO. De JO19-1 speelt om 15.00 uur in Schalkhaar tegen hun leeftijdgenoten. Naast het 1e en 2e spelen ook het 3e en 4e elftal thuis. Zo zijn er op sportpark ’t Meijerink weer veel teams te bewonderen. We wensen alle teams een mooie en sportieve speeldag toe.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!