FC Zutphen ontvangt zaterdag SV Twello om 15.00 uur

Foto: Hans ten Brinke

Op zaterdag 29 oktober ontvangt FC Zutphen promovendus SV Twello op Sportpark ’t Meijerink. Anders dan je gewend bent begint de wedstrijd om 15.00 uur. Zorg dus dat je op tijd bent! De promovendus uit Twello is trouwens uitstekend aan de competitie begonnen.

Karakterploeg

Na 2 overwinningen op Vios Vaassen en ZZC ’20 leek het voor Twello afgelopen zaterdag helemaal mis te gaan. Tegen het nog ongeslagen Oene keek men in de rust tegen een 0-4 achterstand aan. Maar de mannen uit Twello knokten zich geweldig terug en in de laatste minuut wist men toch nog een 4-4 gelijkspel uit het vuur te slepen. FC Zutphen is dus gewaarschuwd.

Geen enkele ploeg meer zonder puntverlies

In deze competitie is daardoor geen enkele ploeg meer zonder puntverlies. FC Zutphen heeft evenals SV Twello 7 punten uit 3 wedstrijden. Met alle streekderby’s en plaatselijke derby’s voor de boeg zal er iedere wedstrijd hard geknokt moeten worden voor de punten. Zeker omdat er dit seizoen sprake is van versterkte degradatie. Ploegen als Sportclub Eefde, Eerbeekse Boys en Be Quick zijn slecht begonnen en zullen er alles aan doen om het tij te keren.

Blessures en schorsingen

Niek Bakkerweerd is voorlopig nog niet inzetbaar door een langdurige blessure, die hem waarschijnlijk tot aan de winterstop aan de kant houdt. Ook moeten we rekening houden met schorsingen, naarmate de competitie vordert.

Teamprestatie van belang

Het gaat er vooral om, om als team goed te functioneren. Dat bereik je meestal niet door kritische opmerkingen naar anderen te maken, maar vooral ook naar jezelf te kijken. En anderen in de gelegenheid te stellen beter te spelen. Dat is na de vele wijzigingen in vergelijking met vorig seizoen, en de vele mogelijkheden die de technische staf heeft, een mooie uitdaging. Als de ploeg dit voor elkaar krijgt, dan staat er een uitstekend team. Dat zal mede te maken hebben met het zelfvertrouwen dat zal groeien, naarmate de resultaten goed zijn.

Andere selectieteams

Het 2e elftal gaat op bezoek bij Helios in Deventer en speelt om 12.30 uur. Helios heeft 1 punt minder verzameld. Het 2e is nog ongeslagen en speelt tot nu toe goed voetbal tegen sterke tegenstanders. Het O23 team kon het net niet redden tegen koploper NEO en verloor met 2-0. Zaterdag speelt men tegen Enter Vooruit, wederom een sterke tegenstander. We wensen alle teams een mooie en sportieve dag toe !

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0

Artikel delen