blok-oranje-rood

FC Zutphen ontvangt zaterdag Eerbeekse Boys

blok-oranje-rood

Komende zaterdag 8 april ontvangt FC Zutphen Eerbeekse Boys, een tegenstander die strijdt om rechtstreekse degradatie te voorkomen. De ploeg neemt de voorlaatste positie in, maar heeft nog wel een aantal inhaalduels tegoed. Opvallend is dat Eerbeekse Boys geen grote nederlagen heeft geleden, maar dit seizoen te maken heeft met sterke concurrentie.

Beslissende fase in april

Beide teams zullen in april volop moeten strijden voor de punten. FC Zutphen speelt zelfs 5 wedstrijden, inclusief de 2e helft in Oeken op dinsdag 18 april. Er wordt dan begonnen met de 0-0 stand. De wedstrijd werd gestaakt vanwege de wateroverlast.

Kom je zaterdag naar Sportpark ‘t Meijerink? Kom dan op de fiets! We verwachten topdrukte.

FC Zutphen weet waar het aan toe is

De Zutphenaren verdedigen een grote voorsprong van maar liefst 10 punten met een wedstrijd minder gespeeld. Maar er zal rekening gehouden moeten worden dat de competitie in een beslissend stadium verkeert, waarin iedere ploeg de huid duur zal verkopen.

De wedstrijd wordt op veld 2 gespeeld.

Waarschijnlijk is het hoofdveld direct na de Paasdagen gereed, maar deze thuiswedstrijd komt net nog te vroeg. Er zijn echter goede ervaringen op veld 2 met de thuiswedstrijd tegen Be Quick en het publiek staat dicht langs de lijn. Het kan dus wederom weer een sfeervolle partij worden.

De gehele selectie moet volop gefocust zijn

De komende 5 wedstrijden worden vlak na elkaar gespeeld. Gezien eventuele blessures en schorsingen is het van belang dat de gehele selectie scherp is. Het zou fantastisch zijn als in april het kampioenschap en rechtstreekse promotie kan worden binnen gehaald. Maar dan zal er volop strijd geleverd moeten worden.

Andere wedstrijden

Het is zaterdag een druk programma. Er worden veel wedstrijden gespeeld. Het 2e elftal speelt om 13.00 uur tegen VV Dieren, een sterke tegenstander. En ook het O23 team heeft om 12.30 uur een pittige tegenstander, namelijk Excelsior ’31. Het O23 team zal de wedstrijd moeten winnen om op kampioenskoers te blijven. Ook hier zit er dus volop spanning op. Alle reden om zaterdag een bezoek te brengen aan Sportpark ’t Meijerink voor een aantal mooie wedstrijden. Gerjan Nijland
Vind ik leuk 0