blok-oranje-rood

FC Zutphen ontvangt VIOS Vaassen

blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt zaterdag 20 mei de thuiswedstrijd tegen VIOS Vaasen. De wedstrijd begint om 15.00 uur. Het is de laatste thuiswedstrijd voor FC Zutphen in dit zo succesvolle seizoen. Beide teams spelen nog 2 wedstrijden in deze competitie. De eerste wedstrijd in Vaassen eindigde in 1-1. FC Zutphen heeft dus op eigen veld nog wat goed te maken.

Groot belang voor VIOS Vaassen

De mannen uit Vaassen hebben dit seizoen continu bovenin meegedraaid. In de thuiswedstrijd tegen FC Zutphen sleepten ze op knappe wijze een 1-1 gelijkspel uit het vuur. Maar afgelopen zaterdag bewees de ploeg zichzelf een slechte dienst. Er werd op eigen veld met 0-1 verloren van ZZC ’20. Daardoor is men op de 7e plaats terechtgekomen. Slechts 2 punten boven SC Brummen en SC Teuge die beiden, met een gelijk puntenaantal, op de laatste nacompetitie plaats tegen degradatie staan.

Laatste wedstrijden van cruciaal belang

Sommige beslissingen zijn gevallen. FC Zutphen is al enkele weken kampioen. En onderin zijn DVOV definitief en SC Eefde vrijwel gedegradeerd. VV Oeken en Eerbeekse Boys spelen in de nacompetitie tegen degradatie. Voor deze laatste nacompetitieplek komen Brummen, Teuge, Be Quick en VIOS in aanmerking. En zelfs ZZC dat 5e staat is nog niet veilig. Zowel ZZC als Be Quick hebben beide ook nog kans op deelname aan de nacompetitie om promotie. De laatste wedstrijd moet Be Quick op bezoek bij VIOS. Het is dan ook voor al deze ploegen cruciaal.

Kan FC Zutphen in deze hectiek de ongeslagen status handhaven ?

FC Zutphen speelt thuis tegen VIOS en heeft nog een uitwedstrijd tegen Oene tegoed. Laatstgenoemd team strijdt nog volop voor deelname aan de nacompetitie om promotie. Het zou een geweldige prestatie zijn als FC Zutphen de ongeslagen status kan handhaven. Historisch gezien is het bij de eerste elftallen van de fusieclub en zelfs haar voorgangers nog nooit gebeurd, dat een team ongeslagen kampioen werd. En dit seizoen zijn er In Oost Nederland nog slechts 2 ploegen ongeslagen. En landelijk slechts 12 van de bijna 3000 clubs. FC Zutphen zal er daarom vol voor gaan om de sportieve plicht te doen, maar vooral ook vanwege bovenstaande uitdaging.

Voorafgaand aan de wedstrijd van het 1e elftal

Om 12.30 uur spelen zowel het 2e als het O23 team een thuiswedstrijd. Het 2e kan geen kampioen meer worden. Maar zij spelen tegen koploper DTS ’35 uit Ede dat met Lunteren om het kampioenschap strijdt. Er ligt dus een mooie uitdaging voor ons aller 2e om de kampioensrace te beinvloeden en de 3 punten in Zutphen te houden. Het O23 team speelt tegen Enter Vooruit. Na de nederlaag van 2-1 van vorige week bij Excelsior in Rijssen kan men alleen nog 1e worden bij winst van de laatste 2 wedstrijden. Koploper CCW ’16 moet zaterdag dan wel verliezen.

Meer kampioenen?

Wordt er naast het 1e, 3e en de JO13-3 nog een team van FC Zutphen kampioen?

JO19-1

Om 15.00 uur vindt in Ruurlo de zeer belangrijke wedstrijd plaats tussen Ruurlo JO19-1 en FC Zutphen JO19-1. Bij winst van FC Zutphen kan men kampioen worden. Helios JO19-1 staat gelijk met onze jongens, maar zij hebben een veel minder goed doelsaldo. Het zal dus op de volle winst en het doelsaldo aankomen of de Zutphenaren de kampioenstitel met promotie naar de divisie binnen halen. Het zal ongetwijfeld in Ruurlo een mooie happening worden met veel publiek uit Zutphen.

JO13-1

Zaterdagochtend speelt FC Zutphen JO13-1 de uitwedstrijd in Aalten tegen SJO AZSV – AD’69. Het team van trainers David te Slaa en Max Oostendorp heeft aan een gelijkspel voldoende om het kampioenschap binnen te halen. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden.

JO15-2

FC Zutphen JO15-2 speelt om 12.30 uur op eigen veld tegen SC Overwetering. Bij winst is ook de JO15-2 kampioen. We wensen het team veel succes en hopen op veel publieke belangstelling.

We wensen alle teams veel succes!

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0