blok-oranje-rood

FC Zutphen ontvangt Uni VV voor de ontknoping van het seizoen

blok-oranje-rood

De competitie in de 3e klasse A wordt zaterdag na 26 wedstrijden in de laatste speelronde beslist. VV Dieren en FC Zutphen hebben beide nog kans op de titel. Het verschil is 1 punt. VV Dieren is bij winst op ESA Rijkerswoerd kampioen. Maar de mannen van ESA uit Arnhem moeten ook winnen om de nacompetitie te bereiken voor promotie naar de 2e Klasse. En Uni VV moet van FC Zutphen winnen om de nacompetitie in de strijd tegen degradatie te ontlopen. FC Zutphen moet winnen om kampioen te worden en directe promotie te bewerkstelligen. Daarom een prachtige ontknoping.

[ux_image id=”16668″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Onverwachte uitslagen

In deze fase van de competitie komen we de meest onverwachte uitslagen tegen. Het is daarom oppassen geblazen voor FC Zutphen tegen deze stugge tegenstander, die vorig jaar pas diep in de 2e helft werd bedwongen. Het werd uiteindelijk 3-0. In de heenwedstrijd dit seizoen won FC Zutphen met 0-5. Maar deze uitslag kwam pas laat tot stand. Uni VV zal er alles aan doen om nacompetitie te ontlopen. Het is een pijnlijke situatie waar de Nijmegenaren de afgelopen jaren nog niet mee te maken kregen.

Goede basis gelegd

Afgelopen zaterdag klopte FC Zutphen nummer 3 JVC Cuijk met 1-5, na een prima wedstrijd. Het gaat er om deze vorm vast te houden voor de wedstrijd van komende zaterdag en eventueel de nacompetitie die op zaterdag 11 juni met een thuiswedstrijd begint. Bij FC Zutphen waren enkele belangrijke spelers geblesseerd. Maar het team heeft dit prima opgevangen. Nu de prijzen zaterdag en de komende 2 weken verdeeld worden, gaat het er om met elkaar superscherp te zijn.

Het kan de laatste wedstrijd van het seizoen zijn

Een mens mag dromen hebben. Als alles meezit, kan het de laatste wedstrijd zijn. Het zou een prachtige apotheose zijn van een sterk seizoen, als na de 2 jaar durende pandemie het kampioenschap en promotie binnengehaald wordt. In dat geval zijn na 26 wedstrijden 67 punten behaald, met het beste doelsaldo van alle concurrenten. Maar mocht dat niet zo zijn, dan wachten nog prachtige finales te beginnen komende zaterdag met een thuiswedstrijd. Het team zal ongetwijfeld door veel enthousiaste supporters gesteund worden.

Afsluiting van het seizoen

De aanvangstijd van de wedstrijd is 15.00 uur. Het 2e elftal speelt om 12.00 uur zijn laatste wedstrijd in Almelo bij Oranje Nassau. Deze spelers kunnen dus weer op tijd terug zijn. Na afloop van de wedstrijd van het 1e elftal wordt het seizoen voor alle teams feestelijk afgesloten met het Eindfeest. Het thema van de afsluiting is oranjerood. De activiteitencommissie heeft veel voorbereid. Het belooft een gezellig feest te worden op Sportpark ’t Meijerink met foodtrucks, een grote loterij en live muziek.

We wensen alle teams een sportieve en mooie dag toe op ons prachtige sportpark.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 2