FC Zutphen speelt zaterdag 12 maart om 15.30 uur de thuiswedstrijd tegen Eerbeekse Boys. De gasten uit Eerbeek staan op de 4e plaats met 22 punten en hebben tot nu toe een goed seizoen gedraaid. Afgelopen zaterdag verloor men onverdiend met 0-2 thuis tegen JVC Cuijk. Een wedstrijd waarin Eerbeekse Boys de meeste kansen had, maar de bezoekers het meest doeltreffend met de kansen om sprongen. Het geeft aan dat FC Zutphen te maken krijgt met een lastige en gemotiveerde tegenstander.

Foto: Hans ten Brinke

Zwaar programma

Na 10 competitiewedstrijden heeft FC Zutphen nog geen enkel punt verloren. En dat is een zeer knappe prestatie. Er wachten nog 16 zware wedstrijden, waarvan er een aantal doordeweeks worden gespeeld. We moeten er rekening mee houden dat de tegenstand steeds groter wordt. Na de zware wedstrijd tegen Eerbeekse Boys wacht dinsdagavond 15 maart om 20.00 uur de uitwedstrijd tegen VV Dieren. Opnieuw een loodzware wedstrijd.

Verrassende uitslagen

Naarmate de competitie vordert is de kans op verrassende uitslagen steeds groter. Zeker nu met de vele wedstrijden fysiek en mentaal het nodige van de spelers wordt gevraagd. Dat bleek afgelopen zaterdag in Nijmegen waar het bijna onderaanstaande SV Waalstad het nog ongeslagen VV Dieren met een 1-0 nederlaag huiswaarts zond. FC Zutphen is dus gewaarschuwd.

Fitte selectie

Behalve enkele langdurige blessures heeft de selectie van FC Zutphen tot nu toe steeds een zeer fitte indruk gemaakt. Dat is ook komende maanden erg belangrijk. Afgelopen week was er een handblessure bij doelman Joey Wolsink. Maar we verwachten dat hij voldoende is hersteld. We hopen daarom op een herhaling van de eerste 70 minuten tegen JVC Cuijk. Daar liet FC Zutphen zeer sterk spel zien. De uitdaging is om dit de hele wedstrijd te laten zien.

Publiek als 12e man

FC Zutphen werd afgelopen weken gesteund door een fantastisch thuispubliek. Zij fungeren als 12e man en dat heeft het team keihard nodig om een goede prestaties op de mat te leggen.

Goede resultaten O23

Het 2e elftal is komende zaterdag vrij. Maar het O23 elftal van trainer Mike Wesselink speelt een uitwedstrijd om 14.30 uur bij Ratti-Socii. Het team boekte afgelopen zaterdag een 5-4 overwinning op VV Oeken. De resultaten zijn tot nu toe goed en mentaal zit het bij deze jongens ook goed. We hopen en verwachten dat ze met 3 punten huiswaarts keren, maar onderschatting is een slechte raadgever. Er zal weer een druk programma zijn, zowel uit als thuis, en we wensen alle teams veel spelplezier toe.

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!