blok-oranje-rood

FC Zutphen ontvangt Sportclub Teuge

blok-oranje-rood

Met nog 10 competitiewedstrijden voor de boeg ontvangt FC Zutphen op zaterdag 9 april om 15.30 uur Sportclub Teuge. De ploeg uit Teuge neemt de 10e positie in op de ranglijst met 15 punten uit 16 wedstrijden. Afgelopen zaterdag speelden ze met 2-2 gelijk tegen het veel hoger op de ranglijst staande Eerbeekse Boys.

[ux_image id=”26091″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Inzet en passie

Teuge staat er om bekend dat ze met veel inzet en passie spelen. En dat was ook in de uitwedstrijd het geval. FC Zutphen won weliswaar met 0-3, maar de doelpunten vielen in het begin en in de laatste minuten. Daar tussenin toonde Teuge zich een geduchte tegenstander.

FC Zutphen verdedigt een kleine voorsprong

Na afgelopen zaterdag veranderde er bovenin niets omdat de bovenste 3 ploegen allemaal wonnen. FC Zutphen bracht de lastige uitwedstrijd tegen SV Waalstad tot een goed einde. Ondanks dat het spel niet altijd vlekkeloos was, viel op de uitslag niets af te dingen. Als FC Zutphen van wedstrijd tot wedstrijd leeft en niet teveel blessures en schorsingen oploopt kan de ploeg van week tot week een stabiele prestatie leveren. Daarbij moet geen enkele tegenstander onderschat worden en zal er met veel inzet moeten worden gespeeld.

Kansen benutten gaat goed

Benjamin Roters is met 22 doelpunten de absolute topscorer in deze competitie, waarbij Dave Bijsterbosch van Sportclub Teuge op de 3e plaats staat met 11 doelpunten. Een speler om in de gaten te houden. De spits van FC Zutphen is aan een prima seizoen bezig, maar dankt dit natuurlijk ook aan zijn medespelers, die hem vaak in staat stellen om te scoren. Als team ben je vergelijkbaar met een lichaam dat uit verschillende leden bestaat. Het ene lichaamsdeel kan niet buiten het andere.

Enkele spelers op de weg terug

Afgelopen zaterdag toonden Jesse de Vries en Floris de Boer aan op de weg terug te zijn met goede invalbeurten. Daarnaast zat Teun Isselman weer op de bank, na een langdurige blessure. Het is voor al deze jongens, ook diegenen die bezig zijn terug te komen, van belang om zo veel mogelijk wedstrijdritme op te doen, ook al is dat in andere teams. De laatste 10 wedstrijden zal iedereen keihard nodig zijn.

Andere teams

Het 2e elftal speelt voorafgaand aan het 1e om 13.00 uur thuis tegen Eerbeekse Boys. Een mooie gelegenheid voor diverse jongens om al vast wedstrijdritme op te doen. Het 2e heeft problemen met scoren. Daar ligt voor diverse spelers een mooie uitdaging. De O23 van trainer Mike Wesselink doet het uitstekend. Afgelopen zaterdag werd Sportclub Eefde aan de zegekar gebonden. Om 16.00 uur spelen ze in Hengelo (O) tegen Tubantia. De JO19-1 treedt om 15.00 uur aan in Apeldoorn tegen Groen Wit. Ook een geduchte tegenstander. Het vlaggenschip van FC Zutphen zal zaterdag weer gesteund worden door het trouwe thuispubliek dat weer als 12e man belangrijk kan zijn.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0

Artikel delen

Het laatste nieuws