blok-oranje-rood

FC Zutphen ontvangt Sportclub Teuge op zaterdag 29 april

blok-oranje-rood

FC Zutphen ontvangt op zaterdag 29 april Sportclub Teuge op Sportpark ’t Meijerink. De wedstrijd begint om 15.00 uur en beide ploegen hebben nog 4 wedstrijden te spelen tot het einde van de competitie.

Belangrijke laatste wedstrijden voor Teuge

De laatste wedstrijden van deze competitie zijn voor Sportclub Teuge erg belangrijk. Het verschil tussen plaats 3 (nacompetitie om promotie) en plaats 9 (nacompetitie om degradatie) is 4 verliespunten. Teuge staat op deze 9e positie en heeft 3 punten achterstand op ZZC ’20, maar speelde 1 wedstrijd minder. Afgelopen zaterdag klopte Teuge concurrent ZZC in een rechtstreeks duel met 2-0.

FC Zutphen nog steeds ongeslagen

Het zou een unieke prestatie zijn als FC Zutphen tot de laatste competitiewedstrijd de ongeslagen status handhaaft. In de lange voorgeschiedenis van de club is dit nog nooit gebeurd, zelfs niet in de topjaren van de fusieverenigingen. Maar zo ver is het nog lang niet. Er volgen nog 4 zware wedstrijden.

Ongeslagen status kwam in Brummen niet in gevaar

FC Zutphen speelde tegen SC Brummen een sterke partij, waarbij vanaf het begin vol op de aanval werd gespeeld. Uitblinkers waren Niek Bakkerweerd, Zidane el Hadouchi, Benjamin Roters, Michalis Spiridakis en Hidde van Kalker. Het mooie is dat in een volgende wedstrijd zich vaak weer andere spelers manifesteren. In Teuge werd begin december met 3-0 gewonnen, door 2 doelpunten van Timon Kuiper, die hij uit een vrije trap binnenschoot. Vooral het sterke spel van Mido Blok en David te Slaa viel toen eveneens op.

Andere teams

Voorafgaand aan de wedstrijd van het 1e elftal speelt het 2e om 13.00 uur tegen ONA ’53 uit Wageningen. Het 2e verloor helaas de belangrijke wedstrijd in Lunteren met 2-1 waardoor de bovenste positie uit het zicht is. De teams O23 en JO19-1 komen pas op 13 mei weer in actie voor het slot van hun competitie. Beide teams strijden volop mee om het kampioenschap. Alle teams die spelen in deze vakantieperiode, veel succes gewenst!

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 1