FC Zutphen ontvangt Sportclub Eefde voor een volgende derby

Foto: Hans ten Brinke

Zaterdag 10 december speelt FC Zutphen de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Sportclub Eefde. De derby op Sportpark ’t Meijerink begint om 15.00 uur. We verwachten veel publiek.

Uitgangspunt voor beide ploegen verschillend

De uitgangspunten voor beide ploegen verschillen flink. Sportclub Eefde is het seizoen slecht begonnen en neemt samen met Eerbeekse Boys de laatste plaats in op de ranglijst. Door de versterkte degradatie degraderen er straks 2 ploegen rechtstreeks. En de 3 ploegen daarboven spelen nacompetitie om degradatie te voorkomen. De belangen voor de mannen uit Eefde zijn dus groot. FC Zutphen staat bovenaan en is hard op weg om de 1e periode (over 12 wedstrijden) te pakken. Daarvoor is winst in deze 10e wedstrijd van de competitie harde noodzaak.

Zware competitie met veel regionale ploegen

Doordat er steeds meer verenigingen overgaan naar het zaterdagvoetbal, wordt de competitie steeds sterker. Daardoor kunnen er ook steeds meer regionale derby’s gespeeld worden, wat ten goede komt aan inzet en kwaliteit. De mannen uit Eefde hebben het daardoor moeilijk, maar afgelopen zaterdag behaalden ze een knap gelijkspel tegen ZZC ’20 uit Zelhem, een sterke middenmoter. De wedstrijd eindigde in 2-2 en werd op het scherpst van de snede gespeeld.

Sterke serie van FC Zutphen

FC Zutphen moest in eerste instantie wennen aan de fanatieke tegenstanders. Er werden in het begin punten verspeeld, met name thuis. Maar de ploeg is met een sterke serie bezig. En dat heeft vooral te maken met de gedrevenheid waarmee het team speelt. Dat is de beste oplossing om fanatieke regionale ploegen, die allemaal van de koploper willen winnen, tegemoet te treden. Naast gedrevenheid is het van belang om tegenslagen, als die er komen, te overwinnen met goed voetbal,
en randzaken, die spelen, te laten rusten. Daarom zal er zaterdag volop gestreden worden om de punten, waarbij het goed is dat beide ploegen sportiviteit en respect voor de leiding en voor elkaar hoog in het vaandel houden.

Gerjan Nijland

Live muziek na afloop

Dit is de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Als afsluiting van de eerste seizoenshelft, is er na afloop van de wedstrijd gezellige live muziek. Ook onze bezoekers zijn daarbij uiteraard van harte welkom.

Vind ik leuk 1

Artikel delen