FC Zutphen ontvangt Sp Brummen voor een interessante streekderby

Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen speelt zaterdag 26 november om 15.00 uur op het eigen Sportpark ’t Meijerink de belangrijke streekderby tegen Sportclub Brummen. FC Zutphen kan de 3 punten goed gebruiken om de druk op koploper VIOS Vaassen, dat zelf de uitwedstrijd tegen Oene speelt, verder op te voeren.

Niet eenvoudig

Maar een overwinning op Sportclub Brummen zal niet eenvoudig zijn. De Brummenaren hebben er alle belang bij om in het spoor van FC Zutphen te blijven. Bij een overwinning brengen ze de achterstand terug tot 2 punten. En Brummen is er ongetwijfeld op gebrand om FC Zutphen de 1e nederlaag in deze competitie te bezorgen.

Blessures in de voorhoede

FC Zutphen kwam afgelopen zaterdag in de met 0-4 gewonnen wedstrijd tegen DVOV niet ongeschonden uit de strijd. Spits Benjamin Roters liep een forse enkelblessure op en vleugelspits Jesse de Vries een hamstringblessure. Hun meespelen is zeer twijfelachtig. En doordat ook Zidane el Hadouchi nog niet hersteld is van een breukje in zijn gezicht, heeft FC Zutphen trainer Mark Horsman minder keuze bij de samenstelling van zijn voorhoede, dan gebruikelijk. De selectie is echter breed en de technische staf bedenkt vast en zeker een oplossing.

Boeiende wedstrijd

Brummen en Zutphen liggen dicht bij elkaar. En beide teams staan hoog geklasseerd. Hopelijk is er daarom veel publiek en wordt het een boeiende wedstrijd!

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0

Artikel delen