Op zaterdag 11 juni speelt FC Zutphen de belangrijke nacompetitiewedstrijd tegen SC Hoevelaken. De wedstrijd wordt gespeeld op ons eigen Sportpark ‘t Meijerink en de aanvangstijd is 15.30 uur. Hoevelaken eindigde op de 6e positie in de 3e klasse B en verloor afgelopen zaterdag nipt met 2-0 van kampioen Otterlo. Hoevelaken is een ploeg die de 3e periode pakte en dus in vorm is. De winnaar van het duel speelt dinsdagavond 14 juni tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Renswoude en JVC Cuijk. De verliezer is direct uitgeschakeld.

Foto: Hans ten Brinke

Kampioenschap net gemist

Natuurlijk is het teleurstellend voor FC Zutphen dat op 1 punt na het kampioenschap werd misgelopen. Maar positief is, dat er een herkansing komt op het eigen sportpark. Het zal van belang zijn om de komende wedstrijd superscherp te zijn. Daarbij zal alles ondergeschikt moeten zijn aan het teambelang. En zullen die spelers moeten worden opgesteld die op dit moment in vorm zijn. Iedereen begint weer opnieuw. En van SC Hoevelaken zal gewonnen moeten worden om de volgende ronde te halen en vertrouwen op te doen voor de daaropvolgende wedstrijden.

Brede selectie

Er zijn gelukkig weinig blessures. Luuk Meijer was afgelopen wedstrijden niet volledig fit, maar viel tegen Uni VV wel in en lijkt op de weg terug. En ook Sem Veeger maakte na lang blessureleed weer goede invalbeurten. Daarnaast hebben bijna alle elftallen hun competitieverplichtingen er op zitten, zodat vol gefocust kan worden op het vlaggenschip.

Mooie voorwedstrijd en veel publieke belangstelling

Voor het publiek vormt deze nacompetitie een mooie afronding van het seizoen, waar het er echt om gaat. Voorafgaand aan het duel FC Zutphen – SC Hoevelaken speelt FC Zutphen JO17-1 om 12.30 uur een belangrijke promotiewedstrijd tegen FC Winterswijk. Inzet van dit duel is een plek in de 4e Divisie. Iedereen wordt dan ook uitgenodigd om te kijken of het team van Boy Elskamp in staat is promotie te bewerkstelligen. Ook de MO19-1 speelt een belangrijke thuiswedstrijd. Bij een positief resultaat tegen Sp Lochem is FC Zutphen kampioen. Volop spanning dus op Sportpark ’t Meijerink.

Gerjan Nijland

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FC Zutphen (@fc_zutphen)

Vind ik leuk 4

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!