FC Zutphen ontvangt Renswoude in halve finale nacompetitie

Foto: Hans ten Brinke

Dinsdagavond 14 juni om 20.00 uur vindt op Sportpark ’t Meijerink de zeer belangrijke halve finale van de nacompetitie plaats. In de strijd om promotie naar de 2e klasse treft FC Zutphen daarin Renswoude, dat in de 2e klasse G op 12e plaats eindigde met 22 punten uit 26 wedstrijden.

[ux_image id=”30149″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Renswoude was te sterk voor JVC

De ploeg uit Renswoude werd met een klein verschil in doelsaldo geklopt door de nummer 11 en eindigde 1 punt achter de nummer 10. In de laatste competitiewedstrijd hadden ze de pech dat ze uit moesten spelen tegen ASVD, dat in deze wedstrijd na 2-1 winst kampioen werd. Renswoude haalde de 2e ronde in de nacompetitie door afgelopen zaterdag JVC Cuijk met 2-1 te verslaan.

Er zijn nog 4 kandidaten over

Voor promotie naar de 2e klasse zijn er nog 4 ploegen over. De 2e klassers Renswoude en AVW, de nummer 13 in de 2e klasse G. En de 3e klassers FC Zutphen en AGOVV, die allebei als nummer 2 de competitie afsloten. Dit zijn ongetwijfeld de 4 sterkste ploegen die zijn over gebleven. Het krachtsverschil tussen Renswoude en FC Zutphen is naar verwachting gering. Het wordt dus opnieuw een spannende wedstrijd.

FC Zutphen toonde veerkracht met een brede selectie

Afgelopen zaterdag toonde FC Zutphen veerkracht, nadat Hoevelaken aan het einde van de reguliere speeltijd 1-1 scoorde. In de verlenging scoorde de ploeg 3x en dat werd mede veroorzaakt door de goede invalbeurten. Het geeft aan dat elke speler belangrijk is en volledig klaar moet staan als er een beroep op hem wordt gedaan.

Dit zijn de mooiste wedstrijden

Natuurlijk was FC Zutphen liever direct kampioen geworden. Maar dit zijn wel de mooiste wedstrijden, die zowel de spelers als de technische en medische staf zich nog lang zullen herinneren. Afgelopen zaterdag werd er al gespeeld voor een talrijk publiek en dat zal alleen maar meer worden. Dus kom vooral allemaal kijken en onze ploeg steunen dinsdagavond. We wensen alle spelers, trainers en begeleiders van de selectie heel veel succes toe en hopen dat het een mooie en sportieve strijd zal worden.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 10

Artikel delen