FC Zutphen ontvangt op eigen veld vv Oeken

Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen speelt zaterdag 12 november om 15.00 uur de thuiswedstrijd tegen vv Oeken. FC Zutphen wil ongetwijfeld de goede lijn van afgelopen week doorzetten. En Oeken, dat de 10e positie inneemt met 4 punten, heeft de punten hard nodig om weg te komen uit de onderste regionen.

Stugge tegenstander

Dat FC Zutphen deze ploeg niet eenvoudig aan de zegekar zal binden, heeft het verleden wel bewezen. In alle voorgaande wedstrijden was het niet gemakkelijk om tegen Oeken te scoren. De tegenstander is er op gebrand om FC Zutphen punten afhandig te maken. Oeken staat onderin, maar koploper VIOS Vaassen won thuis moeizaam met 2-1 en het ongeslagen Oene wist niet verder te komen dan een gelijkspel. Ook afgelopen zaterdag kwam ZZC ’20, na een sterk 1e half uur, heel gelukkig weg met een 1-2 overwinning.

Goed resultaat in Eerbeek

FC Zutphen zette afgelopen zaterdag met een 0-6 overwinning een goed resultaat neer in Eerbeek. Er was sprake van goed voetbal en er zaten geen zwakke plekken in het team. Ook de wisselspelers vielen uitstekend in. Het gaat er om deze vorm vast te houden. Door de brede selectie hebben de trainers veel keuzemogelijkheden. Weliswaar was Eerbeekse Boys niet de sterkste tegenstander, maar het was mooi om te zien dat jongens als Hugo Groters en Tim Scholten achterin een sterke partij speelden.

Diverse blessures en schorsingen

Door blessures en schorsingen kon FC Zutphen afgelopen zaterdag niet beschikken over Niek Bakkerweerd, Mousa Nahimana, David te Slaa, Hidde van Kalker en Koen Hulleman. Als deze jongens weer kunnen aansluiten betekent dat weer een kwaliteitsimpuls voor het team. Met een brede selectie is het van belang om veel wedstrijden te spelen. Daarom zijn de wedstrijden in de Achterhoek Cup belangrijk. Maar ook is het goed dat het 2e in een sterk bezette competitie speelt. Daar moet men wekelijks vol aan de bak.

Andere teams

Het 2e leed helaas afgelopen zaterdag de 1e nederlaag van het seizoen. Dat was jammer, anders was de ploeg mede koploper geweest. Na een 1-0 ruststand, werd het in de 2e helft 1-3 tegen een effectief AVW. De verschillen bovenin zijn echter klein. Zaterdag speelt FC Zutphen (zat) 2 om 17.00 uur een uitwedstrijd tegen middenmoter Groesbeekse Boys. Het O23 team speelt om 12.30 uur thuis tegen Excelsior ’31. Het belooft daarom weer een mooi sportweekend te worden.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0

Artikel delen