blok-oranje-rood

FC Zutphen ontvangt het sterke ESA Rijkerswoerd

blok-oranje-rood

Met nog 3 wedstrijden te gaan ontvangt FC Zutphen zaterdag 21 mei om 15.30 uur het sterke ESA Rijkerswoerd. De mannen uit Arnhem zijn nog zonder puntverlies in de 3e periode en klopten afgelopen zaterdag DVOV uit Velp met maar liefst 7-1. FC Zutphen had met ESA, dat op de 4e plaats staat met 6 punten achterstand, de grootste moeite in de heenwedstrijd in Arnhem. Door een laat, maar prachtig doelpunt van David te Slaa werd uiteindelijk de 1-2 winst binnen gehaald.

[ux_image id=”27601″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

De belangen zijn groot

Voor beide ploegen zijn de belangen groot. ESA is met de volle winst koploper in de 3e periode. De ploeg moet echter nog op bezoek bij FC Zutphen en op 4 juni bij VV Dieren. Bij winst in beide partijen doet de ploeg dus ook nog volop mee voor het kampioenschap. Zeker omdat Dieren nog op bezoek moet bij Sportclub Eefde en FC Zutphen bij JVC Cuijk. De belangen voor FC Zutphen zijn duidelijk. De komende weken wordt er van wedstrijd naar wedstrijd toegeleefd om het punt voorsprong te handhaven.

FC Zutphen maakt een volwassen indruk

FC Zutphen bracht afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Sportclub Eefde tot een goed einde door met 0-3 te winnen. Een vroeg doelpunt van de sterk spelende Jelle Macaré hielp daarbij. Maar de ploeg liet zich niet van de wijs brengen door de felle tegenstand. Het spel was niet altijd goed, maar er werd geconcentreerd gespeeld en volop voor elkaar en het team gestreden. Dat zijn voor de komende wedstrijden belangrijke eigenschappen.

Steun van het thuispubliek

FC Zutphen kan de steun van het thuispubliek prima gebruiken. Het draagvlak van het team bij de supporters is groot. En ook deze zaterdag kan het publiek de belangrijke 12e man vormen om de volle winst te behalen. Gemakkelijk zal het niet zijn om de volgende stap te zetten. Maar de ploeg en begeleiding verdienen een ieders volle steun.

Andere selectieteams

Op Sportpark ’t Meijerink wordt zaterdag volop gevoetbald. Zo kan het 5e elftal het kampioenschap binnenhalen. Dan moet er wel gewonnen worden van Klein Dochteren 2. Het 2e elftal gaat op bezoek bij Sportclub Teuge dat een gelijk aantal punten heeft verzameld. De wedstrijd begint om 12.30 uur, zodat men op tijd terug kan zijn voor de wedstrijd het 1e. De O23 speelt om 15.00 uur uit in Glanerbrug bij Sportlust en de JO19 treft om 15.15 uur in Velp een pittige tegenstander, namelijk VVO.

We wensen alle teams mooie en sportieve wedstrijden toe.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 3