blok-oranje-rood

FC Zutphen ontvangt Excelsior uit Zetten

blok-oranje-rood

De competitie nadert het einde in de 3e klasse A. FC Zutphen ontvangt zaterdag 7 mei Excelsior, dat onderaan de ranglijst staat. Beide ploegen zijn nog volop in de race, Excelsior om degradatie te ontlopen en FC Zutphen voor het kampioenschap.

[ux_image id=”15316″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Verrassende uitslagen

Afgelopen zaterdag werd Excelsior thuis met 1-4 geklopt door JVC Cuijk, dat net als FC Zutphen strijdt om de titel. De winst van JVC kwam pas laat tot stand. Die ervaring had FC Zutphen enkele maanden geleden ook. We wonnen met 0-5, maar de doelpunten vielen relatief laat. De mannen uit Zetten staan er dan ook om bekend, dat ze zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven. FC Zutphen moet deze tegenstander daarom niet onderschatten, want het is gebleken dat er verrassende uitslagen mogelijk zijn.

Grote verrassing

Dinsdagavond was er een grote verrassing. VV Dieren ging in de inhaalwedstrijd tegen Sportclub Teuge met 2-1 onderuit. Een uitstekende prestatie van de club uit Teuge die in blessuretijd de 3 punten pakte en zo een goede stap zette voor klassenbehoud. Maar dat niet alleen. Samen met ESA en JVC Cuijk is men nog zonder puntverlies in de 3e periode.

Bovenste 4 clubs strijden om het kampioenschap

Het kampioenschap zal gaan tussen FC Zutphen, vv Dieren, JVC Cuijk en ESA Rijkerswoerd. FC Zutphen heeft 1 punt voorsprong op de nummers 2 en 3. En op nummer 4, ESA, 6 punten. FC Zutphen heeft bovendien het beste doelsaldo. In de komende weken is het van belang ook hieraan te werken en ook deze voorsprong vast te houden.

De beslissing valt deze maand

Alleen Zutphen en Dieren hebben 2 keer tegen elkaar gespeeld. De rest van de bovenste 4 ploegen spelen nog tegen elkaar. Op dinsdag 10 mei wordt een volledig competitieprogramma gespeeld. Dan ontvangt FC Zutphen thuis DVOV. En vindt in Dieren de confrontatie met het sterke JVC Cuijk plaats. FC Zutphen speelt dan op 14 mei de lastige uitwedstrijd in Eefde. Daarna vinden de clashes plaats met ESA (thuis) en JVC Cuijk (uit). Er kan dus nog van alles gebeuren.

Alles moet kloppen de komende weken

Deze maand is dus bepalend voor het succes van een geheel seizoen, waarbij het positief is dat FC Zutphen nog een periodekampioenschap achter de hand heeft. Maar daar moeten we het niet op aan laten komen, omdat het een lange weg is. Bovendien is het dan het eind van een zwaar seizoen waar het aankomt op de vorm van het moment. Komende weken moet FC Zutphen dus optimaal voorbereid zijn. Dan kan er nog iets moois tot stand gebracht worden. Het is een kwestie van focussen op het resultaat, goed met de druk kunnen omgaan en niet in paniek raken.

Mooie wedstrijden voorafgaand aan het 1e elftal

Het 2e elftal speelt om 13.00 uur thuis tegen AZSV en de O23 om 14.30 uur thuis tegen Loenermark. Het zijn wedstrijden waarin zowel spelers als publiek warm kunnen draaien voor de wedstrijd van het 1e elftal tegen Excelsior die om 15.30 uur begint. We hopen daarom weer op een aantrekkelijk en sfeervol Sportpark ’t Meijerink, waarin iedereen van harte welkom is.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 1