FC Zutphen ontvangt Eerbeekse Boys

Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen speelt zaterdag 25 maart thuis tegen streekgenoot Eerbeekse Boys. De wedstrijd begint om 15.00 uur en wordt gespeeld op het 2e veld. Het hoofdveld is nog niet gereed, vanwege het nieuwe kunstgras dat hierop wordt aangelegd.

Felle strijd in de competitie

In deze laatste fase van de competitie wordt er fel gestreden om de goede positie. Eerbeekse Boys staat op de 11e plaats en strijdt met Sportclub Eefde en DVOV om aan rechtstreekse degradatie te ontkomen. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg uit Eerbeek nipt met 0-1 van ZZC ’20, dat ook uit de gevarenzone probeert weg te komen. Elk punt voor de mannen uit Eerbeek is dan ook welkom.

FC Zutphen moet zich herpakken

In deze fase van de competitie kan het alle kanten op. FC Zutphen moet deze tegenstander dan ook niet onderschatten. De schade, na de zeer matige partij van afgelopen zaterdag tegen SV Twello, bleef beperkt. Ook de concurrenten speelden gelijk. Maar er zal wel uit een ander vaatje getapt moeten worden, om het kampioenschap over de streep te trekken.

Het komt nu aan op een teamprestatie

De komende weken zal er vooral als team gepresteerd moeten worden. Het gaat niet om die mooie individuele actie, maar om het eindresultaat. FC Zutphen heeft volop de kans op het kampioenschap. En om daardoor een klasse hoger te gaan spelen, wat weer een geweldige stimulans voor de club betekent. Maar dan zal alles ondergeschikt gemaakt moeten worden aan het teambelang. Daar moet vol voor worden gegaan.

Spelen met een vaste basis

Er kan de laatste tijd worden gespeeld met een redelijk vaste basis. Dat moet veel vertrouwen geven. FC Zutphen moet echter niet te snel denken dat men er al is. Men krijgt te maken met tegenstanders die zeer gemotiveerd zijn, er vol voor gaan. En die allemaal nog veel belang hebben bij de stand op de ranglijst. Aan de supporters wordt gevraagd het team in deze laatste fase van de competitie flink aan te moedigen in de strijd die men moet voeren.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 7

Artikel delen