blok-oranje-rood

FC Zutphen ontvangt AZC in 2e ronde Achterhoek Cup

blok-oranje-rood

Op dinsdagavond 22 februari ontvangt FC Zutphen stadsgenoot AZC op Sportpark ‘t Meijerink. Beide ploegen treffen elkaar in de 2e ronde van de Achterhoek Cup. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

We rekenen er op dit moment op dat het duel morgenavond doorgaat. Het hoofdveld lijkt bespeelbaar, ondanks de vele regenval en het stormachtige weer van de afgelopen dagen. Voor de voetbal liefhebbers een extra mogelijkheid om een leuke wedstrijd te zien. Spelen tegen een club uit de zelfde stad is namelijk altijd bijzonder.

Revanche

De laatste keer dat AZC en FC Zutphen tegen elkaar speelden was op 22 september 2020. Ook toen was het een wedstrijd in de strijd om de Achterhoek Cup. FC Zutphen won toen met ruime cijfers (8-1). Ongetwijfeld zal AZC er alles aan doen om revanche te nemen voor die forse nederlaag.

Prima seizoen

AZC kent tot dusver een goed seizoen. Met 20 punten uit 9 wedstrijden staan de blauw-witten op de 2e plaats in de 3e klasse D van het zondagvoetbal. Net als FC Zutphen bevindt AZC zich in een zwaar deel van het programma. Komend weekend spelen ze uit bij concurrent KCVO en een week later wacht de thuiswedstrijd tegen koploper Robber et Velocitas.

In de kijker

De afgelopen weken kwamen er al een aantal jeugdspelers in actie bij FC Zutphen 1. Zij maakten een goede indruk. We verwachten dat dit ook dinsdagavond gebeurt. Dat geeft een paar vaste waarden de mogelijkheid te herstellen van kleine pijntjes. En het biedt voor andere spelers de kans zich in de kijker te spelen.

Veel publiek

We hopen dat de wedstrijd doorgaat, verheugen ons op een mooie wedstrijd en hopen daarbij op veel publiek van beide clubs. De aftrap is om 20.00 uur.

Vind ik leuk 0