blok-oranje-rood

FC Zutphen neemt het op tegen SV Twello

blok-oranje-rood

FC Zutphen gaat zaterdag 18 maart op bezoek bij SV Twello, dat speelt op sportpark Zuiderlaan. De wedstrijd begint om 14.00 uur. SV Twello heeft na FC Zutphen de minste verliespunten in deze competitie.

Sterk seizoen

De mannen uit Twello, die afgelopen jaar zijn gepromoveerd, zijn bezig aan een sterk seizoen. De ploeg heeft 26 punten uit 14 wedstrijden behaald en is op het eigen sportpark een moeilijk te bespelen tegenstander. Men heeft dit seizoen slechts 1 keer een nederlaag geleden. Enige maanden geleden eindigde de wedstrijd in Zutphen in een 1-1 gelijkspel.

Belangrijke wedstrijd

Op weg naar het kampioenschap werd aangegeven dat de 3 wedstrijden tegen AVW, Be Quick en Twello belangrijk zouden zijn. Inmiddels heeft FC Zutphen 2 van deze 3 wedstrijden met de volle winst afgesloten. Een uitstekende prestatie. Bij winst in deze partij wordt de voorsprong nog verder uitgebreid. Er resteren dan nog 8 wedstrijden, waarvan 4 thuiswedstrijden, waarbij dan een ruime marge is opgebouwd.

Sterk spel in de laatste wedstrijden

Afgelopen zaterdag werd een sterke wedstrijd gespeeld tegen Be Quick, voor veel publiek. Onze stadgenoten deden 1 helft prima mee, maar kwamen in de 2e helft tekort. Toch heeft dit team de potentie om mee te doen voor promotie. Bij FC Zutphen blijkt hoe belangrijk fitheid is. In de eerste wedstrijd tegen SV Twello werd namelijk een zwakke 2e helft gespeeld.

Bijna iedereen fit

Hidde Ruessink liep zaterdag al na 10 minuten een vervelende blessure op. Zijn meedoen is niet zeker. Maar voor het overige zijn er, buiten enkele langdurig geblesseerden, geen problemen. Dat de nul afgelopen zaterdag werd gehouden, was knap werk. De achterhoede speelde geconcentreerd met een sterk spelende Hidde van Kalker en David te Slaa. Men moet echter op de hoede zijn voor de snelle spitsen van de thuisploeg. Dat bleek in de 1e wedstrijd. We verwachten daarom opnieuw een mooie wedstrijd. De belangen zijn groot. En iedereen wil van de koploper winnen. Er zal ongetwijfeld veel publiek op deze wedstrijd af komen.

Andere teams

Het 2e elftal speelt de zware uitwedstrijd tegen DTS in Ede. Deze wedstrijd begint om 12.30 uur. Het 2e elftal doet volop mee in de top van de kampioenspoule. Wil men dit volhouden, dan zal er ook tegen deze sterke teams een goed resultaat neergezet moeten worden. Het O23 elftal gaat op bezoek bij Enter Vooruit. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur. We wensen alle teams van FC Zutphen zowel uit als thuis veel spelplezier met goede resultaten toe.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 4