blok-oranje-rood

FC Zutphen hervat de competitie thuis tegen VV Oene

blok-oranje-rood

Op zaterdag 21 januari begint het 2e gedeelte van de competitie, om 15.00 uur met een thuiswedstrijd tegen VV Oene. Deze wedstrijd is voor FC Zutphen van groot belang. Bij winst kunnen we de 1e periode binnenhalen.

Pittige tegenstander

VV Oene neemt de 6e positie in en heeft slechts 1 keer verloren. In de laatste wedstrijd voor de winterstop speelde men in Westervoort tegen AVW ’66. Het werd een gelijkspel: 1-1. En de mannen uit Oene, die vorig seizoen net promotie misliepen in de nacompetitie tegen Rouveen, gaan dit jaar opnieuw voor promotie.

Eerste nederlaag voor FC Zutphen

FC Zutphen was dit seizoen nog ongeslagen, maar verloor afgelopen zaterdag de vriendschappelijke wedstrijd tegen SVZW in Wierden met 5-0. Op zich geen schande, want de ploeg uit Wierden speelt 2 klassen hoger in de top van de 1e Klasse. Maar ook komen dan de ontwikkelpunten, waar in de 2e helft van deze competitie aan gewerkt kan worden, aan het licht. Denk aan het kansen benutten, consequent ingrijpen en de handelingssnelheid.

Blessures bij FC Zutphen

Benjamin Roters speelde afgelopen zaterdag een half uur mee, vanwege hamstringproblemen waar hij mee kampt. Middenvelder Mido Blok gaat deze week weer in training. Of ze op tijd fit zijn, moet worden afgewacht. Niek Bakkerweerd is nagenoeg fit. Maar hij zal, vanwege zijn langdurige blessure, eerst in het 2e beginnen.

Iedereen wil van de koploper winnen

FC Zutphen moet er rekening mee houden dat ze een zware periode tegemoet gaan. Iedereen wil van de koploper winnen. Daar zal dan ook vol op geanticipeerd moeten worden. Zaterdag kan de ploeg, hopelijk voor veel thuispubliek, een goede start maken en een eerste prijs pakken. Maar dat zal niet zonder slag of stoot gaan.

Weer een vol programma op Sportpark ’t Meijerink

Het zal zaterdag weer een drukte van belang zijn op ons sportpark. Er worden vanaf 8.30 uur weer veel wedstrijden gespeeld. Het 2e elftal en het O23 team hebben nog geen competitieprogramma. Voorafgaand aan het 1e elftal speelt de JO19 vriendschappelijk tegen VV Dieren. Het is zeker de moeite waard om te kijken hoe ons aanstormende talenten uit de winterstop gekomen zijn. We wensen alle spelers en speelsters dan ook veel spelplezier toe.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 1