blok-oranje-rood

FC Zutphen gaat op bezoek bij sportclub Teuge

blok-oranje-rood

FC Zutphen begint zaterdagmiddag 3 oktober om 15.00 uur aan haar 3e competitiewedstrijd met een bezoek aan sportclub Teuge. In deze tijd van verscherpte coronamaatregelen en een 2e coronageval bij FC Zutphen, was het onduidelijk of de wedstrijd door kon gaan. Maar na overleg met de KNVB blijkt dit wel het geval te zijn. Er wordt zonder publiek gespeeld. Een onwezenlijke situatie.

Wedstrijd integraal uitgezonden

De vrijwilligers van FC Zutphen Internet TV onderzoeken of de wedstrijd op een later tijdstip (begin van de zaterdagavond) volledig en met commentaar uitgezonden kan worden. Hierover later meer.

Over de tegenstander

De mannen uit het centrum van de stedendriehoek hebben 3 punten verzameld uit 2 wedstrijden. Afgelopen zaterdag ging het in de 2e helft mis bij Excelsior en verloor men uiteindelijk met 3-0. FC Zutphen moet geen enkele tegenstander onderschatten want iedereen staat op scherp als ze tegen de Zutphenaren spelen.

Vliegende start FC Zutphen

FC Zutphen heeft een vliegende start gemaakt. Als je in 3 wedstrijden in een week 26 doelpunten maakt kun je daar zonder meer van spreken. Het elftal oogde ook afgelopen zaterdag erg fit. Het trainingskamp in Oostenrijk zal een belangrijke factor geweest zijn, waarbij ook de binding binnen het team nog eens flink versterkt werd. Maar ook de begeleiding er om heen speelt een belangrijke rol. Dat geldt voor de beide trainers Arthur Isselman en Ido te Loo in de eerste plaats. Maar cruciaal is de begeleiding die er eveneens in Oostenrijk bij waren, zoals Wilco Groters, Terry Klein Nagelvoort en Robert Frank Kleijzen. En de fitheid wordt mede bepaald door de medisch begeleiders Frank de Vleeschhouwer en Esmee te Slaa.

Vier koplopers

Na 2 wedstrijden zijn er 4 koplopers: FC Zutphen, ESA , JVC Cuijck en SV Waalstad (voorheen DVE Trajanus). Deze ploegen werden voorafgaand aan de competitie daar ook wel verwacht. Er zijn wel gevaarlijke outsiders zoals Dieren en sportclub Eefde, dat een prima voorbereiding had, maar slecht aan de competitie is begonnen. Het blijkt dat een zwakke periode meteen wordt afgestraft en ook nog eens met forse uitslagen.

Blessures bij FC Zutphen

FC Zutphen kampt op dit moment met blessures van voorhoede spelers Jesse de Vries en Floris de Boer. Laatst genoemde maakte op het trainingskamp een sterke indruk. Het is niet zo zeer het 1e elftal, maar vooral het 2e dat daarvan de nadelen ondervindt. Het zou goed zijn dat er daarom vanuit de jeugd in de komende tijd nog wat aanvallende impulsen kunnen binnen stromen.

Van onderschatting mag geen sprake zijn

Verder staat er op dit moment een stabiel team dat boordevol zelfvertrouwen zit. Dat laatste is prima maar mag niet leiden tot onderschatting. In dat opzicht hebben de trainers gelukkig veel keuzemogelijkheden. En dat is ook prettig gezien het nieuwe wisselsysteem, waarbij het wisselen van 2 spelers tegelijk als 1 wissel geldt, tot een maximum van 5 spelers. Dat verhoogt de flexibiliteit en het spelplezier van veel jongens.

Tweede elftal

Het 2e elftal heeft het zoet van de overwinning nog niet gesmaakt. Zij spelen komende zaterdag de zware uitwedstrijd tegen ESA in Arnhem, die om 12.30 uur begint. De jongens zullen er ongetwijfeld alles aan doen om het voorbeeld van het 1e elftal te volgen. We hopen dat ze met minimaal een punt uit Arnhem terug komen.

Tekst: Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0