blok-oranje-rood

FC Zutphen gaat op bezoek bij ESA in Arnhem

blok-oranje-rood

FC Zutphen gaat zaterdag 27 november op bezoek in Arnhem bij het sterke ESA. De gastheren uit Arnhem nemen de 5e positie in met 5 winstpartijen en 2 nederlagen. Het is de eerste wedstrijd van de 2e periode. En dat opent voor beide clubs weer perspectieven, want zo breekt er een nieuwe mogelijkheid aan om periodekampioen te worden.

[ux_image id=”26361″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

ESA is de competitie matig begonnen

Vooraf had men ESA tot de kampioenskandidaten gerekend, maar de ploeg is wat achterop geraakt. In Cuijk leed men een nederlaag tegen koploper JVC. Maar afgelopen zaterdag kreeg men in de derby tegen DVOV in Velp een forse 6-1 nederlaag te slikken. De oorzaak was wellicht het missen van enkele spelers in deze tijd van pandemie. FC Zutphen moet er op rekenen dat het een tot op het bot gemotiveerde tegenstander aantreft.

De 1e periode nog niet beslist

Door het uitvallen van diverse wedstrijden is de 1e periode nog niet beslist. Hoewel VV Dieren met 1 gelijkspel, en de rest de volle winst, nog niet uitgeschakeld is, zal het waarschijnlijk gaan tussen FC Zutphen en koploper JVC Cuijk. Beide ploegen hebben de volle winst gepakt, maar het doelsaldo van de koploper is 3 doelpunten beter. Op een nog te bepalen inhaaldag speelt JVC Cuijk uit bij Sportclub Eefde en FC Zutphen thuis tegen SV Waalstad. De kans is groot dat het op doelsaldo beslist wordt.

FC Zutphen is in goede doen

De afgelopen weken hebben aangetoond dat het team van Mark Horsman goed voetbal speelt. Zowel in de competitie als ook in de beker tegen eersteklasser Tubantia bleef de ploeg zonder puntverlies. Het zal er echter de komende weken op aan komen hoe de ploeg zich staande houdt in de toppers tegen ESA en JVC Cuijk en in de streekderby tegen VV Dieren. Waarschijnlijk zal de inhaalwedstrijd tegen SV Waalstad ook nog voor de winterstop plaats vinden. De ploeg kan dan laten zien of het ook met de druk kan omgaan.

Relatief weinig blessures

Het team kampt met weinig blessures. Alleen jammer dat Jesse de Vries tijdens zijn revalidatieproces een kleine terugslag kreeg. We hopen dat hij in ieder geval in het 2e deel van de competitie met zijn inzet en ervaring weer volledig beschikbaar is. Verder zullen de trainers Mark Horsman en Mark Mol wat te kiezen hebben, omdat er sprake is van een brede selectie.

Andere teams

Het 2e elftal speelt op hetzelfde tijdstip om 14.30 uur in Dinxperlo tegen de plaatselijke FC, dat deze competitie aanvoert. Jammer dat ook de topper van het 2e afgelopen zaterdag, evenals het 1e, niet door ging. De O23 en de JO19-1 spelen thuis tegen respectievelijk Oeken en Dieren. Deze wedstrijden beginnen om 12.30 uur.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0