blok-oranje-rood

FC Zutphen gaat op bezoek bij DVOV

blok-oranje-rood

Zaterdag 5 maart gaat FC Zutphen op bezoek bij Door Vrienden opgericht Velp (DVOV). De wedstrijd begint om 15.00 uur. De ploeg uit Velp neemt de 6e positie in met 18 punten uit 10 wedstrijden. DVOV speelt op sportpark de Pinkenberg in Rozendaal. Ze beschikken over een goed elftal dat enige tijd geleden opzien baarde door het sterke ESA uit Arnhem met een 6-1 nederlaag huiswaarts te sturen. Afgelopen zaterdag ging net als bij FC Zutphen de wedstrijd vanwege corona besmettingen niet door.

Drukke komende maanden voor de teams

Volgens de regels van de KNVB mag elk team 1 keer een wedstrijd niet door laten gaan vanwege de corona besmettingen. Bij FC Zutphen was dat afgelopen zaterdag het geval in de topper tegen VV Dieren. Dat houdt in dat er op een doordeweekse dag wordt ingehaald. En dat levert een druk programma op voor de diverse teams, mede omdat er al sprake is van een vol programma.

FC Zutphen niet volledig

Behalve de corona besmettingen heeft FC Zutphen te maken met spelers die langdurig geblesseerd zijn. Dat zijn met name Jesse de Vries, Sem Veeger, Floris de Boer en Teun Isselman. Hopelijk kunnen deze spelers de komende tijd weer aansluiten. Want gezien het drukke en zware programma is een brede selectie erg belangrijk. FC Zutphen zal de komende tijd op volle sterkte moeten zijn.

Iedereen wil van de koploper winnen

FC Zutphen zal geconfronteerd worden met zeer gemotiveerde tegenstanders, omdat iedereen als eerste een einde wil maken aan de ongeslagen status van de club. En vooral ook het feit dat er nog geen enkel puntverlies is geleden. Daarom zullen de laatste 16 wedstrijden cruciaal worden, met name ook omdat de concurrentie niet op een onoverbrugbare achterstand staat. Maar het vormt ook een geweldige motivatie voor de spelers en de staf om met elkaar iedere keer weer een topprestatie neer te zetten.

Het 2e elftal eveneens koploper

Het 2e elftal gaat op bezoek bij het laag op de ranglijst staande De Esch uit Oldenzaal. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur. Het team van Toon Hillebrand en Jos Jansen staat bovenaan samen met FC Dinxperlo, dat 1 wedstrijd minder gespeeld heeft. Er mag in Oldenzaal absoluut geen puntverlies worden geleden. Ook voor deze jongens een mooie uitdaging.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0