blok-oranje-rood

FC Zutphen gaat in speelronde 2 op bezoek bij ZZC ’20

blok-oranje-rood

FC Zutphen gaat zaterdag 26 september op bezoek bij ZZC ’20, de Zelos Zelhem Combinatie. De fusieclub uit Zelhem is dit seizoen van start gegaan en is een fusie van zaterdagclub Zelos en zondagclub Zelhem.

FC Zutphen bewaart slechte herinneringen aan de confrontatie met Zelos in januari dit jaar. Door 2 prachtige doelpunten van Menno Diepenbroek werd een 3-2 nederlaag geleden en werden kostbare punten op OVC ’85 verspeeld. Dit bleek later in maart bij het begin van de corona crisis fataal te zijn. Zelos speelde afgelopen seizoen mee in de bovenste regionen van de competitie, maar ZZC maakte afgelopen zaterdag een valse start. Men verloor de uitwedstrijd tegen sportclub Teuge door 2 late doelpunten met 2-0.

ESA, JVC Cuijck en SV Waalstad sterke concurrenten

Op grond van de uitslagen is al enigszins zichtbaar met wie we dit seizoen rekening moeten houden. Dat zijn ESA, dat ieder seizoen tot de toppers behoort. En ook JVC Cuijck en SV Waalstad, dat vorig seizoen nog DVE Trajanus heette. Deze club heeft zich flink versterkt en gaf Sportclub Eefde een flinke oor wassing met 4-1. En naarmate de competitie vordert zullen daar zeker nog een paar ploegen bij komen.

Omgaan met druk

FC Zutphen zal in eerste instantie op jacht moeten gaan naar de 1e periode die uit 8 wedstrijden bestaat. Met de 11-0 thuisoverwinning is in ieder geval een goede basis gelegd voor het doelsaldo. Het zal er voor de jongens nu op aan komen om met de druk te kunnen om gaan. De jonge ploeg van FC Zutphen heeft inmiddels de nodige ervaring op gedaan.

Kwaliteit en ervaring

Er staat een ervaren doelman in de persoon van Joey Wolsink. Ook het jonge centrale duo achterin, Hidde van Kalker en David te Slaa, draaien al enkele seizoenen mee. En ook op het middenveld is er veel kwaliteit en ervaring met Luuk Meijer, Rik Vlutters, Jesse de Vries en Sem Veeger. Voorin geldt hetzelfde met Nathan Greven en Jelle Macare. Daarachter zitten nog veel opties met enkele spelers die geblesseerd zijn, er dicht tegen aan zitten of nog bij de jeugd voetballen.

Ambitie

FC Zutphen heeft daardoor de ambitie om kampioen te worden of via de nacompetitie te promoveren. Daar is een ieder zich van bewust. De tegenstanders weten dat ook en dat is alleen maar duidelijker geworden na de uitslag van de 1e wedstrijd. Tegenstanders zullen extra gemotiveerd om FC Zutphen aan de zegekar te binden. Daarom zal het niet altijd gemakkelijk zijn. Maar ook een ongemakkelijke weg kan leiden tot de victorie en daar gaat men voor.

Super saturday vanaf 10 oktober

Het 2e elftal speelt om 13.00 uur thuis tegen FC Dinxperlo. Vanaf 10 oktober a.s. is het op Sportpark ’t Meijerink zogenaamd super saturday. Dan speelt het 2e voorafgaand aan het 1e elftal en de JO19-1 daar weer voorafgaand aan om 11.00 uur. Op die manier kan er optimaal van de spelers gebruik gemaakt worden en is het ook nog eens voor de supporters en andere elftallen erg aantrekkelijk. Dat bevordert de onderlinge samenhang en die zal FC Zutphen de komende tijd hard nodig hebben.

Tekst: Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0