Deze voor beide ploegen belangrijke wedstrijd begint zaterdag middag 14 maart om 17.00 uur op sportpark ’t Meijerink.

De promovendus uit Eefde heeft het tot nu toe uitstekend gedaan en zich een waardige 3e klasser getoond. De ploeg neemt met 25 punten uit 16 wedstrijden de 6e positie in en bracht FC Zutphen enige maanden geleden de eerste competitienederlaag toe. De Zutphenaren werden in de 1e helft volledig overrompeld en keken tegen een 3-0 achterstand aan. In de 2e helft werd dat bijna recht getrokken maar verder dan 3-2 kwam men niet.

Maar ook afgelopen zaterdag had koploper OVC “85 de grootste moeite om de punten mee naar Oosterbeek te nemen. Na een 1-0 achterstand en een 1-1 ruststand wist de koploper in de 90e minuut alsnog te scoren. Er mag daarom zaterdag een wedstrijd verwacht worden tussen 2 ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. FC Zutphen heeft met 2 punten achterstand op koploper OVC de punten keihard nodig.

De laatste weken draait het team van Artur Isselman en Ido te Loo goed. Het maken van doelpunten blijft lastig waardoor er vaak wat te onrustig gespeeld wordt. Maar het ontbreken van goede en geroutineerde spelers als Jelle Macare en Luuk Meijer werd goed opgevangen. Daarbij valt het op dat diverse spelers op meerdere posities inzetbaar zijn zonder dat dit ten koste gaat van het spelniveau.

Maar zaterdag zullen er tegen Sportclub Eefde andere kwaliteiten gevraagd worden, waaronder opperste concentratie. Zoals het in de 1e helft in Eefde ging, moet het dus niet. En tevens moet er rekening mee worden gehouden dat zo’n streekderby altijd wat extra’s heeft. En dat is ook het mooie van voetbal, dat het onvoorspelbaar blijft.

FC Zutphen zal met snelle aanvallen en in hoog tempo de tegenstander onder druk moeten zetten. Daarbij zal men de topscorers van Eefde Julian Wolf en Mitch Elsman zeker niet uit het oog moeten verliezen. Maar ook FC Zutphen beschikt over 4 goede en gevaarlijke spitsen met Nathan Greven, Sem Veeger, Jesse de Vries en Niek Bakkerweerd.

Het zal daarom voor het ongetwijfeld talrijke publiek een goede en aantrekkelijke wedstrijd worden, waarbij er ongetwijfeld net als de voorgaande wedstrijd op een sportieve wijze en met open vizier gestreden zal worden. Ook daar werd het publiek de gehele wedstrijd vermaakt, en dat zal komende zaterdag zo goed als zeker niet anders zijn.

 

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
()
x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!