blok-oranje-rood

FC Zutphen en AGOVV strijden om promotie naar de 2e klasse

blok-oranje-rood

Zaterdag 18 juni vindt om 15.00 uur op Sportpark Horsterhoek in Schalkhaar de belangrijke wedstrijd tussen FC Zutphen en AGOVV plaats. Inzet van het duel: promotie naar de 2e klasse. Het belooft een absolute kraker te worden en we verwachten veel publiek.

[ux_image id=”30506″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Tegenstander met historie

AGOVV is een afkorting van Algemene Geheel Onthouders Voetbal Vereniging en werd opgericht in 1913 in de tijd dat alcoholmisbruik een probleem vormde. De club heeft een rijke historie in het betaalde voetbal en had aan het begin van deze eeuw topspelers als Klaas Jan Huntelaar, Dries Mertens en Nacer Chadli onder contract staan. De club probeert nu via het amateurvoetbal weer hogerop te komen.

Identieke omstandigheden

Zowel AGOVV als FC Zutphen zijn 2e geëindigd in de competitie in de 3e klasse met geringe achterstand op de kampioen. Beiden zijn ook de laatste 2 maanden ongeslagen gebleven. En beide ploegen schakelden afgelopen dinsdag een 2e klasser uit met duidelijke cijfers. Het zal zaterdagmiddag een strijd worden tussen 2 ploegen die even sterk zijn en beiden niet zouden misstaan in de 2e klasse. Naar verwachting is het zaterdagmiddag warm weer en belooft het voor beide teams dus een hete middag te worden.

FC Zutphen heeft goede vorm te pakken

Afgaande op de laatste wedstrijden heeft FC Zutphen de goede vorm te pakken. Maar het komt er op aan te pieken als het nodig is. En dit is wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Het is te hopen dat iedereen voldoende hersteld is van de zware wedstrijd van dinsdag, die toch wel een aanslag vormde op de fysieke krachten. Gelukkig zitten er een aantal dagen herstel tussen. Het gaat er om met 18 man superscherp te zijn en dan is het zaak op alle scenario’s tijdens zo’n finale voorbereid te zijn.

Grote betrokkenheid van veel mensen

Er was ook afgelopen dinsdag een enorme belangstelling van mensen binnen en buiten de club. Het zou een geweldige beloning zijn voor de spelers, staf, supporters, bestuur, commissies en alle betrokkenen, als promotie wordt bewerkstelligd. De mensen die met de bus mee willen kunnen zich daarvoor opgeven. De steun van ieder die FC Zutphen een warm hart toedraagt kunnen de jongens gebruiken in de zware strijd die ze ongetwijfeld tegemoet gaan.

We wensen de spelers en staf van beide teams, maar ook de wedstrijdleiding een goede en sportieve wedstrijd toe op Sportpark Horsterhoek in Schalkhaar.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 13