blok-oranje-rood

FC Zutphen dinsdag 11 april op bezoek bij VV Oeken

blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt op dinsdagavond 11 april (aanvang 19.15 uur) de uitwedstrijd tegen VV Oeken. Voor beide ploegen een belangrijk duel. Door de wateroverlast op zaterdag 1 april werd de wedstrijd in de rust bij een 0-0 stand gestaakt. Dinsdag wordt de 2e helft gespeeld.

FC Zutphen goed op weg

Als het FC Zutphen lukt om dinsdagavond 3 punten over de streep trekken, dan kan het op 15 april in de thuiswedstrijd tegen DVOV kampioen worden.

Groot belang voor VV Oeken

Achter koploper FC Zutphen is het een enorm gevecht om de plaatsen 2 tot en met 10. Oeken staat 10e en strijdt om nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. De ploeg heeft 7 punten achterstand op de veilige 8e plaats, maar heeft nog 2 wedstrijden tegoed, waaronder die van dinsdagavond tegen FC Zutphen. Het verschil tussen de nummer 2 en 10 is maar 7 verliespunten. Ook de strijd om de 2e en 3e periode is nog volop gaande. Deze geeft recht op deelname aan de nacompetitie om promotie.

Geen gemakkelijke opgave voor FC Zutphen

De strijders uit Oeken zullen hun huid duur verkopen. Ze hebben het voordeel dat ze fris aan de 2e helft kunnen beginnen. Daarnaast zal de knappe 0-2 overwinning bij het hoger staande Oene, afgelopen zaterdag, hen het nodige zelfvertrouwen hebben gegeven. FC Zutphen staat daarom voor een lastige klus en zal alles uit de kast moeten halen om met 3 punten huiswaarts te keren. Ondanks de speelduur van 45 minuten zal er ongetwijfeld veel publiek op deze streekderby af komen.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 1