Zondag 3: eindelijk weer spelen

FC Zutphen Zondag 3 mocht eindelijk weer spelen, vandaag moest men uit tegen Kon.UD Deventer.  De thuisclub was een mix van jong en wat oudere spelers, hun spel was dan ook een soort kick and rush.

Door een lange winterstop en enkele gastspelers was het in het begin rommelig voetbal wat FC Zutphen liet zien. Het spel was mede door de wind veel op het middenveld te vinden, daar werden wij steeds sterker en kregen de macht over het spel.

Na een half uur spelen werd er snel en direct aangevallen en via tikkie takkie spel stond Patrick op de juiste plaats voor de 0-1(30e min.). Kon. UD was van slag en raakte snel de bal kwijt, die bij Patrick kwam, die leverde met een dwarrelbal de 0-2 af in de 32e minuut.

Kon. UD gaf vervolgens gas en viel aan. Een bal, door de wind gedragen, kwam bij de inkomende speler en die schoot onverwachts de 1-2 binnen(34e min.).
FC Zutphen pepte zich hierna op en ging direct op jacht naar een doelpunt. Na schitterend voetbal kwam de bal bij Twan die de 1-3 scoorde in de 41e min.
Helaas schoot Kon. UD nog een strafschop binnen waardoor de ruststand 2-3 werd.

Na rust met wind tegen een agressief Kon UD., die snel 3-3 scoorde na een hoekschop.
De thuisclub rook bloed en FC Zutphen was even alles kwijt maar de rust bleef in de ploeg.
Met de wind mee, lange ballen en hardlopende jongeren was het soms lastig verdedigen en helaas werkte de doelman een verre bal niet over de zijlijn, waardoor Kon. UD de 4-3 kon scoren.

FC Zutphen bleef voetballen maar werd tè agressief verdedigd. Daar werd weinig aan gedaan door de scheidsrechter dus kreeg men de opdracht eenzelfde “tactiek” te hanteren. Dat leverde meer balbezit en controle op. En uiteindelijk ook de gelijkmaker door Wiljan uit een scrimmage werd het 4-4.
De gasten zaten er conditioneel doorheen maar bleven de gevaarlijkste ploeg. Helaas kon men niets meer uitrichten waardoor een puntendeling het resultaat was.

Met invallers en weinig conditie toch nog zo knokken, is iets om trots op te zijn!
Volgende week weer vrij en daarna uit naar Twello, de koploper.