FC Zutphen Zondag 3 mocht eindelijk weer spelen, vandaag moest men uit tegen Kon.UD Deventer.  De thuisclub was een mix van jong en wat oudere spelers, hun spel was dan ook een soort kick and rush.

Door een lange winterstop en enkele gastspelers was het in het begin rommelig voetbal wat FC Zutphen liet zien. Het spel was mede door de wind veel op het middenveld te vinden, daar werden wij steeds sterker en kregen de macht over het spel.

Na een half uur spelen werd er snel en direct aangevallen en via tikkie takkie spel stond Patrick op de juiste plaats voor de 0-1(30e min.). Kon. UD was van slag en raakte snel de bal kwijt, die bij Patrick kwam, die leverde met een dwarrelbal de 0-2 af in de 32e minuut.

Kon. UD gaf vervolgens gas en viel aan. Een bal, door de wind gedragen, kwam bij de inkomende speler en die schoot onverwachts de 1-2 binnen(34e min.).
FC Zutphen pepte zich hierna op en ging direct op jacht naar een doelpunt. Na schitterend voetbal kwam de bal bij Twan die de 1-3 scoorde in de 41e min.
Helaas schoot Kon. UD nog een strafschop binnen waardoor de ruststand 2-3 werd.

Na rust met wind tegen een agressief Kon UD., die snel 3-3 scoorde na een hoekschop.
De thuisclub rook bloed en FC Zutphen was even alles kwijt maar de rust bleef in de ploeg.
Met de wind mee, lange ballen en hardlopende jongeren was het soms lastig verdedigen en helaas werkte de doelman een verre bal niet over de zijlijn, waardoor Kon. UD de 4-3 kon scoren.

FC Zutphen bleef voetballen maar werd tè agressief verdedigd. Daar werd weinig aan gedaan door de scheidsrechter dus kreeg men de opdracht eenzelfde “tactiek” te hanteren. Dat leverde meer balbezit en controle op. En uiteindelijk ook de gelijkmaker door Wiljan uit een scrimmage werd het 4-4.
De gasten zaten er conditioneel doorheen maar bleven de gevaarlijkste ploeg. Helaas kon men niets meer uitrichten waardoor een puntendeling het resultaat was.

Met invallers en weinig conditie toch nog zo knokken, is iets om trots op te zijn!
Volgende week weer vrij en daarna uit naar Twello, de koploper.

Erik Verbeek

 

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!