Vandaag staat de 4e competitie wedstrijd FC Zutphen 2 – AZSV 4 op het programma. Beide teams zijn het seizoen matig gestart. Ons aller tweede wist dit seizoen van de 3 beker wedstrijden en 3 competitie wedstrijden alleen de laatste wedstrijd te winnen.

Vorige week werd op bezoek bij ESA 2 met 0-3 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Nando Bleumink en 1x Nathan Greven. ESA 2 was de week daarvoor nog veel te sterk voor AZSV 4 en won dat duel met 6-1. Op papier dacht FC Zutphen daarom een eenvoudige overwinning te behalen, maar trainer Toon Hillebrand maakte vooraf in de wedstrijd bespreking duidelijk dat van onderschatting geen sprake mag zijn.

De wedstrijd: felle start FC Zutphen

FC Zutphen trok fel van leer in de beginfase en gaf direct een signaal af richting de trainer maar naarmate de wedstrijd vorderde zakte het niveau steeds verder. Aan het eind van de wedstrijd, de laatste 10 min. tegen 10 man wist FCZ de wedstrijd pas naar zich toe te trekken en sloot deze af met een moeizame 3-1 winst.

Schot Nando

1e min. Aanval over rechts opgezet door Hugo, via Rutger komt de bal bij Nando die direct snoeihard uithaalt maar de keeper van AZSV kan de bal nog net met de vingertoppen over de lat tikken. De daarop volgende corner leverde helaas niets op.

Penalty Jort 1-0

Vijfde minuut: crosspass van Jan, op aangeven van Hidde, komt Marnix schuin vrij voor het doel. Zijn inzet wordt maar half door de keeper naar de zijkant verwerkt en in de rebound wordt Marnix op de achterlijn onreglementair gestopt waarna de scheidsrechter naar de stip wijst. Jort schiet de penalty beheerst laag in de hoek 1-0.

Uittrap Ezra en kans Jan

15e min. De lange uittrap van doelman Ezra beland achter de verdediging van AZSV waar plots snelle Jan opduikt vrij voor de keeper. Hij omspeelt de keeper maar zijn inzet verdwijnt net naast het lege doel.

30e min. Opnieuw een goede actie van Jan. Weer verschijnt hij vrij voor de keeper maar het zit Jan opnieuw niet mee. Nu beland zijn inzet op de binnenkant van de linker paal. De rebound van Nando beland vervolgens op de buitenkant van de rechter paal.

AZSV scoort 1-1

35e min. Terwijl FCZ in deze fase de wedstrijd al had moeten beslissen komt AZSV uit het niets op gelijke hoogte na slecht uitverdedigen 1-1. Een domper voor FCZ. Het niveau van de begin fase van de wedstrijd wordt daarna niet meer gehaald tot aan de laatste 10 minuten.

Nando scoort 2-1!

77e min. Een voortreffelijk lange bal van invaller Tom zet Nando vrij voor de keeper die slim de bal onder de keeper door tikt 2-1. FC Zutphen loopt daarna uit naar 3-1. Jan die vandaag een ietwat ongelukkige wedstrijd speelde heeft dan toch zijn succesje op een belangrijk moment. Zijn eerste inzet kan nog door de keeper gestopt worden maar op zijn 2e inzet laag in de korte hoek is hij dan toch kansloos 3-1.

Belangrijke overwinning

Vlak voor tijd had invaller en gelegenheid spits Sten nog een hele goede mogelijkheid om te scoren. Vrij voor de keeper wist hij, na een breedte pass van de goed ingevallen Valentijn, vanaf de 5 meterlijn de bal nog over de lat, van de ballenvanger, te tillen. Met de moeilijke wedstrijd van volgende week tegen Eerbeekse Boys 2 in het vooruitzicht boekt FC Zutphen vandaag een zeer belangrijke overwinning. Dankzij 2 overwinningen op rij kan men toch wel vol vertrouwen deze confrontatie aangaan.

Opstelling FC Zutphen

Ezra Arends; Hugo Groters, Jort Bleumink, Nils Vos (45.Sten Kamerman), Joran van der Kamp; Jan van de Mark, Nando Bleumink, Hidde Reussink, Rutger Groters (55.Tom Wijnhoven); Marnix Marsman (38. Valentijn Roters), Teun Isselman

Coaches: Toon Hillebrand en Hans Nijland
Grensrechter: Wilco Groters.

Tekst: Jos Janssen

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!