Voorbeschouwing.
Ons aller tweede is weliswaar nog ongeslagen maar na 5 wedstrijden 5x gelijk op rij moet er iets veranderen zal trainer Toon Hillebrand gedacht hebben want het bivakkeert hierdoor wel in de onderste regionen. Te beginnen met een andere voorbereiding. Bij hem thuis uitgenodigd, waar gezamenlijk de lunch werd genuttigd. Daarna volgde de wedstrijd bespreking. Daarmee heeft Toon de toon gezet en dit moet opgepakt worden door de groep met nu eens een beter resultaat, de 1e overwinning. Eerbeekse Boys 2 is hiervoor de ideale tegenstander want bij winst kan FCZ 2 meteen een paar plaatsen stijgen op de ranglijst en over Eerbeekse Boys heen gaan.

De 1e helft.
De 1e helft was echter dramatisch slecht. FCZ kan geen stempel op de wedstrijd drukken en komt te weinig aan voetballen toe. Het gaat te vaak mee in het spel van de tegenstander en komt zelfs op een 1-0 achterstand maar komt vlak voor rust toch weer op gelijke hoogte 1-1.

Guido test keeper.
In de 8e minuut de eerste gelegenheid voor FCZ. Een voorzet van Matthijs vanaf rechts word weggewerkt en opgevangen door Robert die breed legt op Guido. Zijn afstandsschot kan de keeper nog net met een uiterste kracht inspanning uit de hoek plukken.

Eerbeekse Boys scoort 1-0.
In de 15e minuut een gevaarlijke counter van Eerbeek dwars door het centrum van de verdediging. In de draai op de rand van de zestien schiet hun spits op doel waarbij keeper Matthijs op het verkeerde been staat. De bal verdwijnt in de andere hoek 1-0.

Redding keeper Matthijs.
Een paar minuten later had Eerbeek zomaar al op een comfortabele 2-0 voorsprong kunnen komen maar een geweldige redding van Matthijs in een 1 tegen 1 situatie zorgt ervoor dat FCZ in de wedstrijd blijft.

Matthijs vd Meulen scoort 1-1.
In de 40e minuut opnieuw een aanval over de rechterkant. De bal wordt voor gegeven door opkomende verdediger Hugo. Matthijs die zelf veelvuldig gezocht werd en heel wat tikken te verwerken kreeg zet goed door en zorgt voor verwarring vlak voor het doel waarbij de verdedigers de bal niet goed wegwerken. Door alert te reageren schuift hij de bal over de doellijn 1-1 tevens ruststand.

Jan scoort 1-2.
FCZ komt veel beter uit de kleedkamer in de 2e helft en combineert er op los. Dat heeft meteen al na 3 minuten resultaat. Robert speelt door het centrum Jan aan die met een bekeken balletje laag in de hoek de keeper van Eerbeek verrast 1-2.

Jort scoort 1-3.
FCZ gaat door en creëert meerdere kansen maar pas in de 60e minuut valt de verlossende treffer. Matthijs stuurt de opkomende centrale verdediger Jort diep met een slimme steekpass. Jort kapt zijn tegenstander uit en stift de bal beheerst in de verre hoek 1-3.

Aland treft de paal.
Eerst komt FCZ in de 75e minuut goed weg doordat de lat redding brengt bij een afstandsschot van Eerbeek. Even later aan de andere kant heeft Aland na een dieptepass van Rens een weergaloze actie in huis. Hij passeert 2 verdedigers op de achterlijn en schiet vervolgens snoeihard op de buitenkant van de paal.

Jan scoort 1-4.
In de 80e minuut dribbelt Aland vanaf rechts naar binnen op aangeven van Nils en zet Jan vrij voor de keeper. Heel koel en beheerst passeert hij de keeper met een slepende beweging en tikt de bal in het lege doel 1-4.

1-5 wordt afgekeurd.
In de 85e minuut een discutabel moment in de wedstrijd. Jan legt de bal breed voor het doel waar Aland bij de 2e paal netjes achter de bal blijvend de 1-5 in het lege doel tikt echter word deze treffer wegens buitenspel afgekeurd. Jammer dat vandaag de VAR niet aanwezig was want die had alle twijfels weg kunnen nemen of het doelpunt nu wel of niet terecht is geannuleerd.

Goed resultaat :
Zo boekt FCZ vandaag de 1e overwinning van dit seizoen en pakt 3 belangrijke punten waardoor het op de ranglijst doorschuift naar de middenmoot. Volgende week is Stroe 2 de tegenstander van FCZ die met 3 punten de lantaarn drager is in deze competitie. FCZ zal dan voor de 2e overwinning moeten gaan en kan dan definitief naar boven kijken.

OPSTELLING :
Matthijs de Jonge, Joran van de Kamp (75.Nando Bleumink) Matthijs vd Meulen, Rens Bleumink, Hugo Groters, Jort Bleumink, Nils Vos, Lucas Hengstenberg, Guido Beernink (Geel), (65.Aland Kader), Robert Dashorst (c), Jan van der Mark (Geel).

Coach : Toon Hillebrand

Grensrechter Rutger Groters

Jos Janssen

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!