Hattrick Aland Kader bezorgt FC Zutphen (zat) 2 de winst

Voorbeschouwing.
Voorafgaande aan het MPF diende ons aller tweede eerst nog even af te rekenen met laagvlieger AZSV 4. Bij winst zal het de 1e seizoenshelft, als enige nog ongeslagen, afsluiten op de 3e plaats op de ranglijst.

Afstandsschot Robert.
De begin fase is zeer rommelig met teveel foute passes aan FCZ zijde. In de 20e minuut pas het eerste gevaar van FCZ dankzij een afstandsschot van Robert van buiten de zestien meter. De bal gaat rakelings over.

Kopbal Khen.
Even later een ingooibal van Matthijs aan de rechterkant op Guido. Na een kaats komt zijn voorzet bij de 1e paal waar Khen inkomt en de bal rakelings naast de verkeerde kant van de 2e paal kopt buiten bereik van de keeper.

AZSV scoort 1-0.
In de 35e minuut een breedtepass van FCZ op het middenveld die onderschept wordt door AZSV. FCZ staat in voorwaartse beweging en daardoor ontstaat er direct een 2 tegen 1 situatie die zij succesvol afsluiten 1-0.

Lucas scoort 1-1.
Lang heeft AZSV niet van de voorsprong kunnen genieten. Een paar minuten later komt FCZ op gelijke hoogte. Guido trekt weg uit de spits en maakt zo ruimte voor opkomende middenvelders. Een dieptepass door het centrum van Matthijs waarbij de opkomende Lucas vrij voor de uitkomende keeper opduikt. Net iets eerder bij de bal tikt hij de bal langs de keeper in het lege doel 1-1. Tevens ruststand.

Kopbal Guido.
FCZ komt de 2e helft beter uit de kleedkamer dan in de 1e helft. Kort na de aftrap al de 1e gelegenheid om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een dieptepass van Joost aan de rechter kant op Matthijs. Zijn voorzet bij de 2e paal wordt tegendraads ingekopt door Guido maar de keeper van AZSV kan nog net redding brengen.

Aland scoort 1-2.
In de 60e minuut een vrije trap net buiten de zestien voor AZSV. De perfect genomen vrije trap stuitert buiten bereik van keeper Matthijs de J. via de deklat weer het veld in en wordt weggewerkt door Jort. Bij deze snelle counter komt Matthijs vd M. aan de andere kant vrij voor de keeper. Zijn breedte bal stelt Aland in de gelegenheid om simpel de 1-2 binnen te tikken in het lege doel.

De ban is gebroken.
Het laatste half uur, na deze treffer van FCZ, is de ban gebroken. AZSV kan het tempo niet meer bijbenen en men moet oppassen dat men niet overlopen wordt. Elke aanval eindigt in deze fase in een kans voor FCZ maar de beslissing wil nog niet vallen. Zo schiet Khen net voorlangs de 2e paal en het zelfde overkomt Lucas en Aland.

Robin gouden wissel.
Robin kan terug kijken op een zeer geslaagde inval beurt op een voor hem ongewone positie in de spits. Zonder zelf te scoren mag men wel van een gouden wissel spreken. Hij blijkt een stabiel aanspeelpunt bij elke aanval zo ook in de 75e minuut waar hij aangespeelt wordt door Lucas. Met een slimme beweging zet hij Aland vrij voor de keeper die beheerst de 1-3 binnen schiet. Kort daarna weer een combinatie door het centrum, nu zet Robin de opkomende Joost aan de rechter kant vrij voor het doel. De harde inzet van Joost gaat echter strak voorlangs.

Aland scoort 1-4.
In de 85e minuut scoort Aland een zuivere hattrick. De opkomende rechtsback Joost staat aan de basis van weer een aanval aan de rechterkant. Zijn scherpe dieptepass zet Aland vrij voor de keeper en rond op beheerste wijze af 1-4.

Nabeschouwing.
Met 6 gelijke spelen en 4 overwinningen blijft FCZ ongeslagen in de 1e seizoenshelft en staat het op een keurige 3e plaats. De eerste wedstrijd na de winterstop zal men er weer direct moeten staan want dan staat de topper tegen koploper Otterlo op het programma. Dus goed overwinteren is van groot belang wil FCZ mee blijven doen om een positie in de bovenste regionen.