Vandaag staat de bekerwedstrijd MVV’29 2 – FC Zutphen 2 op het programma. Beide teams hadden met glans de poulefase overleefd en alle bekerwedstrijden gewonnen. Het belooft dus een interessante wedstrijd te worden. Anders dan de uitslag doet vermoeden was Ons Aller Tweede zeker niet de onderliggende partij.

Openingsfase

De eerste 20 min. gaat het spel op en neer. Beide teams weten niet zo goed wat ze aan elkaar hebben. FC Zutphen heeft iets meer balbezit en MVV’29 speelt op de counter met 2 snelle buitenspelers.

Vrije trap specialisten

22e min. pas de 1e mogelijkheid voor FC Zutphen. Ver buiten de 16 meter een overtreding op Sten schuin voor het doel. Door afwezigheid van vrije trap specialisten Guido en Nando besluit Sten zelf achter de bal te gaan staan en laat zien dat hij het ook kan. Zijn schot spat uiteen tegen de lat buiten bereik van de keeper.

MVV’29 heeft meer geluk

35e min. een counter over rechts. De snelle rechterspits haalt de achterlijn. Zijn voorzet wordt bij de 2e paal door de linkerspits hard, laag en diagonaal via de rechterpaal binnen geschoten 1-0.

Opkomende actie Joran

FC Zutphen is echter door deze tegenvaller niet van slag. MVV’29 heeft niet lang van de voorsprong kunnen genieten. Slechts een paar minuten later ijzer sterk doorzetten van Joran door het centrum. Hij komt op en met een paar scherpe reglementaire tackels blijft hij in balbezit en creëert een overtal situatie. Hij speelt Camiel aan die de keeper passeert maar hij komt te ver aan de zijkant uit. Met een bekeken breedtepass brengt hij Max in stelling die de verdiende gelijkmaker binnen schiet 1-1 tevens ruststand.

FC Zutphen begint sterk

FC Zutphen komt beter uit de kleedkamer en heeft meteen 2 goede mogelijkheden. Timon komt sterk op door het centrum en probeert met een steekpass Camiel vrij voor de keeper te zetten echter de bal is net iets te hard. Even later een lange crosspass van Joran op Max die op snelheid van zijn tegenstander wint en deze kan Max alleen met een overtreding afstoppen.

MVV’29 toch op voorsprong

In de 55e min. een counter door het centrum van FC Zutphen. Randje buitenspel maar de spits mag door en maakt het met een bekeken lobje prima af 2-1.

Redding Ezra

Paar minuten later een hard en laag schot in de hoek maar met een prima redding van Ezra voorkomt hij nog dat MVV’29 verder uitloopt. Kort daarna heeft Ezra echter geen schijn van kans op een vrije trap in de verre kruising waardoor het alsnog 3-1 wordt.

Geen VAR aanwezig

In de 70e minuut dacht FC Zutphen iets terug te kunnen doen. Prima steekpass van Tom op Camiel die vrij voor de keeper komt. Camiel passeert de keeper maar wordt naar de grond gewerkt. Scheidsrechter ziet hier geen overtreding in dus blijft de penalty uit.

Aansluittreffer Max 3-2

75e min. lange bal van Steije op Max die rand 16 meter in 1 keer uithaalt, in de kruising, via de onderkant lat verdwijnt de bal in het doel.

Alles of niets

Tijd genoeg, er resteren nog 15 min. en FC Zutphen speelt alles of niets maar moet dat duur bekopen en krijgt nogmaals 2 doelpunten tegen in de slotfase waardoor de eindstand 5-2 op het scorebord komt te staan.

Een geflatteerde nederlaag

FC Zutphen speelde een redelijke wedstrijd en kan zich alleen verwijten dat de opbouw van achteruit via de flanken niet vlekkeloos verliep en te weinig echte kansen creëerde. Volgende week is het thuis SuperSaturday dan kan Ons Aller Tweede zich herpakken in de topper tegen de nog ongeslagen Oene 2.

Opstelling: Ezra Arends, Jort Bleumink (c), Valentijn Roters (45. Tycho Bloemen), Joran vd Kamp, Bas Jansen (70. Rutger Groters), Sten Kamerman, Steye Kleijzen, Camiel a Campo (75. Marnix Marsman), Max Oostendorp, Tom Wijnhoven, Timon Kuiper

Balbezit: FC Zutphen 55% / MVV’ 45%

Coach: Toon Hillebrand
Grensrechter: Rutger Groters
Verslaggever: Jos Janssen

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
()
x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!