blok-oranje-rood

FC Zutphen (zat) 2 wint ook van Eerbeekse Boys 2

blok-oranje-rood

Ons aller tweede kan vandaag thuis bij winst tegen Eerbeekse Boys 2 een belangrijke stap zetten richting kwalificatie voor de promotie competitie. Het is dan nog wel afhankelijk van wat de concurrentie doet. Er zijn nog 7 ploegen die kanshebber zijn.

Reddingen keeper Siem

FC Zutphen begint niet sterk aan de wedstrijd. Binnen 6 min. komt het dankzij 2x uitstekend ingrijpen van keeper Siem goed weg en had zomaar al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan kunnen kijken.

Max scoort 1-0

15e min. Toch is het FC Zutphen die de score opent. Dankzij goed storen van Steye komt Thijmen in balbezit. Met een splijtende pass door het hart van de verdediging zet hij Max vrij voor de keeper. Max schuift bekeken de bal onder de keeper door laag in de rechter hoek 1-0.

Kans Marnix

20e min. Tactische wissel. Beide backs Tycho en Tim wisselen van positie, dit heeft direct succes. Tycho stuurt Max aan de linkerkant de hoek in. Vanaf de achterlijn zet hij de bal voor op de vrijstaande Marnix die vervolgens net hard over schiet.

Joran scoort 2-0

32e min. een aanval aan de rechter kant nu opgezet door Tim. Via Tom komt de bal bij Thijmen die er een corner uit sleept. Zijn voorzet wordt bij de 1e paal verlengd door Jort en bij de 2e paal binnen getikt door Joran 2-0. Tevens ruststand.

FC Zutphen beslist de wedstrijd

Ons aller tweede pakt door en trekt de wedstrijd definitief naar zich toe. 50e min. Door goed druk zetten van Steije komt Max in balbezit. Dankzij slecht verdedigen van Eerbeekse Boys beland de bal in niemands land tussen verdediging en keeper, halverwege op de helft van Eerbeekse Boys. Marnix reageert alert en is de keeper te snel af. Tikt de bal langs de keeper en scoort in het lege doel 3-0.

55e min. een actie van Aland die met een solo naar binnen trekt. Vanaf de cirkel van de 16 meter haalt hij uit. Laag en hard via de binnen kant van de linker paal beland de bal in het net 4-0. 60e min. Een zelfde actie van Marnix aan de linkerkant. Naar binnen trekken en uithalen laag in de korte hoek 5-0. 65e min. moet FC Zutphen met 10 man verder. De wedstrijd is dan al gespeeld als Joran met een blessure uitvalt en de wissels zijn verbruikt. Het deert FC Zutphen niet. 80e min. Sterker nog. Sten zet met een dieptepass Aland, die van eigen helft vertrekt, vrij voor de keeper en hij vaalt niet 6-0.

Siem stopt penalty

83e min. een overtreding binnen de 16 meter van Marnix. Penalty laag in de rechter hoek. Dankzij een snelle reflex plukt Siem de bal uit de hoek. Hij houd vooralsnog de nul maar, nadat Senne na een snelle counter de bal tegen de paal schiet is het slotakkoord aan Eerbeekse Boys dat de eer redt en alsnog keeper Siem passeert 6-1. Tevens Eindstand.

Nabeschouwing

FC Zutphen pakt wederom 3 zeer belangrijke punten en staat nu op een gedeelde 2 plaats maar is met nog 1 wedstrijd te gaan, nog steeds niet zeker van een plek in de promotie competitie. Het doelgemiddelde kan nog van invloed zijn. Men is afhankelijk van het resultaat van Dieren en AVW en het eigen resultaat tegen ESA, gelijkspel is dan sowieso voldoende om door te gaan.

Opstelling: Siem Isselman (k), Tim Scholten (45. Aleck Boeijink), Joran van der Kamp (60. géén invaller), Jort Bleumink (c), Tycho Bloemen, Aland Kader, Tom Wijnhoven (45. Senne de Boer), Steye Kleijzen, Marnix Marsman, Max Oostendorp (58. Valentijn Roters), Thijmen Veen (45. Sten Kamerman)

Balbezit 1e helft : FC Zutphen 55% / Eerbeekse Boys 45%
Balbezit 2e helft : FC Zutphen 65% / Eerbeekse Boys 35%

Corners : FC Zutphen 8 / Eerbeekse B. 2

Grensrechter : Nils Vos

Verslaggever : Jos Janssen

Vind ik leuk 0