FC Zutphen (zat) 2 wint met 3-1 van Sparta Nijkerk 3

Ons aller tweede speelt vandaag de 2e wedstrijd in de promotie klasse tegen Sparta Nijkerk 3 die net als FC Zutphen op de 5e plek is geëindigd in de reguliere competitie. Een onbekende tegenstander die de 1e wedstrijd met 4-0 verloor van Lunteren 2, de tegenstander van volgende week.

1e Helft

FC Zutphen is de bovenliggende partij en komt al vroeg in de wedstrijd op voorsprong maar daarna zakt het niveau en is van het goede spel van vorige week weinig meer te zien. Desondanks creëert het wel kansen net als vorige week maar opnieuw worden deze te weinig verzilverd.

Marnix scoort 1-0

De eerste 2 schoten op doel waren voor Sparta Nijkerk, waar keeper Siem geen problemen mee heeft. 4e minuut is het Joran die Tim aan de linkerkant de diepte in stuurt. Tim haalt de achterlijn en legt de bal terug op Sandro die de bal breed af geeft op Marnix op de 5 meterlijn. Diens inzet verdwijnt laag in het hoek 1-0.

Sandro scoort 2-0

12e minuut een corner voor Sparta Nijkerk wordt weg gekopt door Jort, opgevangen door Steije en direct gevolgd door een diepte pass op Sandro die zijn directe tegenstander, vanaf de middenlijn, eruit sprint en zo vrij voor de keeper komt. Beheerst rond hij af laag in de hoek 2-0.

Sparta Nijkerk scoort 2-1

Het lijkt dan een makkelijke middag te worden voor FC Zutphen en dat denken de spelers waarschijnlijk ook maar dan komt men bedrogen uit. 20e minuut een counter van Sparta Nijkerk. De bal wordt hoog voor het doel gebracht waar de verdediging er niet goed uit ziet. Er wordt niet goed gedekt en niet scherp genoeg ingegrepen zodat hun spits plots de 2-1 kan binnen schieten.

Aland scoort 3-1

30e minuut stuurt Thijmen nu Marnix diep aan de linkerkant. Hij passeert zijn directe tegenstander op een handige manier en brengt de bal strak en laag voor het doel waar Aland komt inlopen. Zonder aarzeling schiet hij de bal via de binnenkant paal in het net. 3-1.
Paar minuten later heeft Aland de 4-1 op zijn schoen liggen maar maakt vrij voor de keeper een verkeerde keuze waardoor de keeper, ver uit zijn doel gekomen, simpel kan ingrijpen. Kort daarna hetzelfde beeld. Nu maakt de keeper een overtreding net buiten de zestien meter, wat hem een gele kaart op levert. De vrije trap wordt in de muur geschoten.

Aanval uit boekje

38e minuut een prachtige aanval over veel schijven. Uiteindelijk komt de bal aan de rechterkant bij Sandro die de achterlijn haalt. Zijn lage voorzet gaat helaas aan iedereen voorbij waardoor de ruststand van 3-1 op het scorebord blijft staan.

2e helft

Na de pauze komt FC Zutphen wel wat beter in de wedstrijd. Het heeft heel veel balbezit maar komt niet meer tot scoren terwijl er wel weer kansen, vrij voor de keeper, gecreëerd worden maar ook deze worden gemist, er wordt derhalve niet meer gescoord.

Sparta Nijkerk ziet rood

78e minuut krijgt een speler van Sparta Nijkerk de rode kaart maar dit verandert weinig aan het spelbeeld. 80e minuut zet Marnix Sandro vrij voor de keeper die zijn inzet stopt. 82e minuut een aanval door het centrum, opgezet door Tom die Valentijn aanspeelt in de dekking. Slim legt hij de bal terug op Tom die vervolgens met een steekpass Max vrij voor de keeper zet. Opnieuw kan de keeper redding brengen. 85e weer een mogelijkheid, na een terugspeelbal van een van de middenvelders van Sparta Nijkerk waar Max goed tussen zit. Nu schiet Max de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Eindstand derhalve 3-1.

Nabeschouwing

25% van de kansen, vrij voor de keeper, wordt slechts omgezet in doelpunten. Dat scoringspercentage zal omhoog moeten want tegen betere teams zal men niet meer zoveel kansen krijgen. Positief is dat er wel veel kansen gecreëerd worden.

Opstelling: Siem Isselman (k), Jort Bleumink, Joran vd Kamp, Aland Kader, Sandro Bruil (82.Valentijn Roters), Steye Kleijzen (45. Tom Wijnhoven), Marnix Marsman, Ivan Staring (65. Max Oostendorp), Thijmen Veen, Hugo Groters, Tim Scholten

• Balbezit : FC Zutphen 68% / Sparta Nijkerk 32%
  • Corners : FC Zutphen 9 / Sparta Nijkerk 3
  • Grensrechter : Remco Tijmans
  • Verslaggever : Jos Janssen