FC Zutphen (zat) 2 wint kraker in extremis met 1-0

Vandaag de beladen kraker Eerbeekse Boys 2 – FC Zutphen 2. De winnaar pakt de kop positie in deze 2e klasse D. De voorbereiding was anders dan anders. Speciaal voor deze wedstrijd waren we uitgenodigd bij Trainer Toon thuis, waar de wedstrijdbespreking plaats vond, nadat de vrouw des huizes Lydia de selectie een heerlijke lunch had voorgeschoteld.

Rentree Nils en Floris

In deze wedstrijd maakten ook Nils en Floris hun rentree na lang blessureleed. Vooral Floris kon eindelijk weer zijn opwachting maken na lange afwezigheid. Beiden haalden overigens het eind van de wedstrijd niet. Nils moest zich in de rust alweer laten vervangen en Floris moest na 55 minuten het veld geblesseerd weer verlaten. Zij werden vervangen door Rutger en Matthijs. Ook Max moest in de rust geblesseerd de wedstrijd staken en werd vervangen door Camiel. Hopen op een spoedig herstel voor allen.

De 1e helft

De 1e helft start Eerbeekse Boys met een overwicht maar na 15 min. neemt FC Zutphen het initiatief over. Het blijft overigens een rommelige wedstrijd, mede door het natte veld. Daarom kan het ondanks een licht overwicht toch alle kanten op gaan.

Redding Ivan

2e min. aanval Eerbeek over rechts. Goed ingrijpen van Nils levert hun slechts en corner op. De afgeslagen voorzet wordt snoeihard ingeschoten, laag in de verre hoek maar Ivan brengt redding.

Kans Tom

4e min. aanval FC Zutphen over links. Sten stuurt de goed opkomende Nils de hoek in. De achterlijn halend legt hij de bal terug op Tom die in vrije positie de bal niet goed raakt waardoor deze net naast gaat. Beide teams zijn al vroeg in de wedstrijd gewaarschuwd.

Schot Nando

25e min. zet Bas een aanval op. Rechts in de hoek schiet de bal te ver door op het gladde veld maar Steye sleept er een corner uit. Deze wordt genomen door Sten. De afgeslagen voorzet wordt geplaatst in de kruising gekruld door Nando maar de keeper van Eerbeek weet met een perfecte save de bal uit de hoek te tikken.

Nog geen openingstreffer

27e min. komt Marnix in vrije positie vlak voor het doel, op aangeven van Max, maar zijn inzet gaat net naast. 30e min. zijn de rollen omgedraaid. Het gaat opnieuw over rechts en nu komt Max, op de hoek van de 16 meter, vrij voor de keeper op aangeven van Marnix. Zijn inzet gaat maar net voorlangs.

Discutabel doelpunt

40e min. lijkt FC Zutphen de score te openen. Een hoge dieptebal van Jort gaat over de in buitenspelpositie staande Floris heen en valt achter de verdediging van Eerbeek. Max kruist achter Floris langs, niet in buiten spel positie en scoort laag in de verre hoek. Het lijkt een zuiver doelpunt maar op aangeven van de grensrechter wordt deze toch afgekeurd.

Ruststand 0-0

Zo heeft FC Zutphen toch een aantal goede mogelijkheden laten liggen. Het vergeet zichzelf te belonen en had met een voorsprong de kleedkamer in moeten gaan. Zo blijft de stand 0-0 op het scorebord staan.

De 2e helft

Ook 2e helft blijft het rommelig, geen topper waardig. Het zal met de condities van het veld te maken hebben. FC Zutphen is beter maar van goed voetbal is nog steeds geen sprake. De kansen zijn minder talrijk dan in de 1e helft. Weinig noemenswaardige hoogtepunten.

Bas redt

48e min. net als in de 1e helft is de eerste mogelijkheid voor Eerbeek maar goed ingrijpen van Bas levert het hun slechts een corner op die niets oplevert.

FC Zutphen neemt risico

85e min. gaat FC Zutphen voor de volle winst terwijl Eerbeek met een gelijkspel genoegen neemt. Nando schuift door naar het middenveld. Dat levert FC Zutphen een overwicht op.

Matchwinnaar Nando scoort 0-1

90e min. een vrije trap aan de rand van de 16 meter, na een forse overtreding op Tom. Nando gaat achter de bal staan en het publiek komt van de banken want met een waanzinnige traptechniek krult hij de bal in de kruising 0-1.

Nabeschouwing

Het was zeker niet de beste wedstrijd van dit seizoen van Ons Aller Tweede maar het boekt wel een zeer belangrijke en toch wel verdiende overwinning op basis van de vele scoringsmogelijkheden in de 1e helft en het nemen van meer risico’s in de slotfase om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Het blijft door deze overwinning koploper.

Opstelling: Ivan Nijland (k), Bas Jansen, Jort Bleumink (c), Nando Bleumink, Nils Vos (45. Rutger Groters), Tom Wijnhoven, Marnix Marsman, Max Oostendorp (45. Camiel a Campo), Sten Kamerman, Floris de Boer (55. Matthijs vd Meulen), Steye Kleijzen

Balbezit: FC Zutphen 60% / Eerbeekse Boys 40%
Geel: Marnix Marsman
Coach: Toon Hillebrand
Grensrechter: Matthijs vd Meulen
Verslaggever: Jos Janssen