FC Zutphen (zat) 2 verslaat VV Dieren in vermakelijk duel

De tegenstander van Ons aller tweede vandaag is Dieren 2. In een oefenwedstrijd tegen Dieren 2 afgelopen winter liet FC Zutphen zich de kaas van het brood eten. Na een ruststand van 1-3 kantelde de wedstrijd na de rust en verloor FC Zutphen alsnog met 7-3. Men is dus gewaarschuwd.

1e Helft

De druk is er af in de promotiecompetitie waar FCZ op de 3e plaats staat maar het is FCZ alles aan gelegen om het voltallige publiek te vermaken en dat lukte de 1e helft zeer zeker.

1e aanval

6e minuut eerste veelbelovende aanval FCZ. Senne herovert balbezit en zet Aland aan het werk die op zijn beurt Tim aanspeelt in de breedte. Max wordt aan de rechterkant diep gestuurd. Vanaf de achterlijn geeft hij de bal laag voor op Floris die met een subtiel hakje Niek bij de 2e paal vrij zet voor de keeper. Diens inzet wordt gestopt door de keeper van Dieren.

Niek scoort 1-0

10e minuut een snelle counter van FCZ. Een lange bal van Sten valt achter de verdediging van Dieren waar Niek een sprintduel wint en met een prachtige lob verschalkt hij de uitgekomen keeper 1-0.

Aland scoort 2-0

28e minuut stuurt Tycho aan de linker zijlijn Max diep. Hij kapt de bal af en speelt daarna Aland in de breedte aan. Geheel vrijgelaten krult hij de bal, vanaf de hoek van de 16 meter, op gevoel in de verre boven hoek onhoudbaar voor de keeper 2-0.

Hogeschool voetbal

36e minuut het effect van diverse trainingen. Uitstekende aanval van achteruit waar menig speler bij betrokken is. Aan het eind van deze aanval komt Max net tekort om af te ronden. Een aanval dat zeker een treffer verdiende. Hier is goed te zien dat FCZ aan de bal veel sterker is in de 1e helft dan Dieren.

Discutabel doelpunt Dieren

Vlak voor rust valt de aansluittreffer. FCZ lijdt onnodig balverlies in de achterhoede en heeft veel spelers voor de bal staan. De inzet van de linkerspits van Dieren kan maar deels verwerkt worden door keeper Siem. De bal rolt langzaam richting doellijn en Aleck werkt alsnog de bal weg. De scheidsrechter is echter de enige in het hele stadion die geconstateerd heeft dat de bal in z’n geheel over de doellijn is geweest. Ondanks diverse protesten derhalve toch ruststand 2-1.

2e Helft

50e minuut scoort Dieren de gelijkmaker 2-2. Dieren komt veel beter uit de kleedkamer. Hetzelfde scenario dreigt zich af te spelen als in de oefenwedstrijd want ook nu dreigt de wedstrijd in de 2e helft volledig te kantelen en wordt opnieuw een voorsprong van 2 doelpunten verschil, weggegeven maar FCZ hersteld zich op tijd.

Solo Aleck

60e minuut eerst nog een geweldige redding van keeper Siem die een vrije trap uit de kruising plukt. Even later staat Aleck aan de basis van een aanval. Hij komt van achteruit op door het centrum, passeert 2 a 3 man en stuurt met een subtiel steekballetje Floris de diepte in. Zijn schot op doel kan maar half gestopt worden door de keeper en Niek staat op de juiste plek om de bal in de rebound in het doel te schuiven 3-2.

Hattrick Niek 4-2

85e minuut valt de beslissing. Nu is het de beurt aan Steije om Floris diep te sturen. Niet zelfzuchtig legt hij nu de bal breed op de vrijstaande Niek die simpel zijn 3e doelpunt maakt 4-2.

Floris scoort 5-2

87e minuut weet Floris zelf ook nog het net te vinden. Met een bekeken lobje legt Sandro de bal bij de 2e paal waar Floris de bal simpel kan binnen koppen 5-2.

Nabeschouwing

Ruime verdiende overwinning van Ons Aller Tweede met leuk, aanvallend en attractief voetbal, kortom een vermakelijke wedstrijd voor het publiek.

Opstelling: Siem Isselman (k), Tycho Bloemen (68. Joran van der Kamp), Tim Scholten,  Aleck Boeijink, Sten Kamerman, Aland Kader (80.Valentijn Roters), Steye Kleijzen, Max Oostendorp (68. Sandro Bruil), Senne de Boer (60. Tom Wijnhoven), Niek Bakkerweerd, Floris de Boer.

• Balbezit : FCZ 68% / Dieren 32%
  • Corners : FCZ 9 / Dieren 5
  • Schoten : FCZ 8 / Dieren 8
  • Op doel : FCZ 6 / Dieren 3
  • Grensrechter : Remco Tijmans
  • Verslaggever : Jos Janssen