FC Zutphen (zat) 2 troeft DZC 4 af met 1-4 winst

Ons aller tweede speelt vandaag de 1e wedstrijd in de promotie klasse, uitgerekend tegen de koploper van de reguliere competitie en kan daarmee direct de borst nat maken. Het kan direct laten zien hoe het uit de winterstop is gekomen en wat hun intenties zijn. Voor DZC is FC Zutphen een geduchte tegenstander want in de reguliere competitie verloor het slechts 1x, uitgerekend tegen dit FC Zutphen.

1e Helft

FC Zutphen is de bovenliggende partij en zet de toon en begint uitstekend aan de wedstrijd. Door goed combinatie voetbal te spelen laat het DZC continu achter de feiten aan lopen wat voor hun veel inspanning kost.

Comeback Niek: 0-1

Na 8 maanden blessureleed kan Niek eindelijk weer zijn eerste minuten maken binnen de lijnen. Tweede minuut zijn eerste balcontact na een steekpass van Marnix levert nog balverlies op. Zesde minuut opbouw van achteruit begint bij keeper Siem, die Tycho aanspeelt binnen de zestien. Opkomend door het centrum speelt hij Marnix aan die op zijn beurt Niek in de dekking aanspeelt. Vanaf 20 meter, aannemen, draaien en schieten in de linkerhoek onhoudbaar 0-1. In de 15e minuut aanval opgezet door Jort die Ivan aan de rechterkant de diepte instuurt. Hij passeert zijn tegenstander en haalt de achterlijn. Zijn voorzet komt niet lekker uit bij Niek die vervolgens zijn inzet net voorlangs ziet gaan.

Redding Siem

20e minuut pas de eerste en enige goede gelegenheid voor DZC in de 1e helft. Een schot laag in de hoek wordt naar de zijkant gepareerd door Keeper Siem. De rebound wordt laag en strak voorgegeven maar hier komt FC Zutphen goed weg want er is niemand van DZC voor het doel om in te tikken.

Marnix scoort 0-2

42e minuut weer een aanval van FC Zutphen nu staat Joran aan de basis. De bal wordt achterin rond gespeelt, vervolgens wordt Tycho diep gestuurd aan de linkerkant. Opkomend probeert hij de achterlijn te halen maar wordt terug gedrongen door zijn tegenstander. Hij legt de bal terug op Marnix die zichzelf vrij speelt ver van de hoek van de 16 meter. Vanaf daar krult hij de bal in de verre bovenhoek 0-2. Na het rustsignaal klinkt er applaus van de tribune voor het getoonde spel van FC Zutphen.

Tycho rood

55e minuut een counter van DZC door het centrum. De verdediging staat als een huis deze wedstrijd, behalve deze ene keer. Het centrale duo staat niet goed waardoor de spits vanaf de middenlijn kan door komen. Tycho komt vanaf de zijkant aan sprinten maar komt te laat met zijn tackle waardoor de spits onderuit gaat. Doorgebroken spelen dus hij krijgt terecht de rode kaart te zien van de goed leidende scheidsrechter. FC Zutphen moet nog minimaal 35 minuten met 10 man verder en dat zou wel eens een kantelpunt kunnen zijn in de wedstrijd. In tegendeel zelfs want met 10 man blijft FC Zutphen makkelijk overeind. Sterker nog het loopt verder uit.

Max scoort 0-3

60e minuut lange bal van Sten op Ivan die in het centrum bij zijn aanname wegdraait van zijn tegenstander en zo Marnix kan aanspelen. Vervolgens Marnix steekpass op Max die vrij voor de keeper uitkomt en deze slim omspeelt waardoor hij kan binnen tikken in het lege doel 0-3.

Aland scoort 0-4

62e minuut valt dan definitief de beslissing, voor zover het nog niet beslist was. Nu is het Tijmen die Max diep stuurt aan de zijkant. Vanaf de achterlijn trekt hij de bal terug op Aland die beheerst binnen tikt 0-4.

Fabio Schrijver debuteert in het 2e

80e minuut officieel debuut jeugdspeler Fabio in Ons Aller Tweede. Hij had zijn verdienstelijk optreden bijna met een doelpunt kunnen bekronen. Dankzij zijn perfecte aanname na een pass van Valentijn komt hij los van zijn directe tegenstander maar zijn inzet wordt helaas alsnog geblokt.

DZC maakt eretreffer

In blessuretijd een voorzet vanaf de rechterkant wordt bij de 2e paal op de doellijn binnen gekopt waarmee de eer is gered 1-4.

Nabeschouwing

Een uitstekende teamprestatie levert FC Zutphen een verdiende 1-4 overwinning op die zelfs nog hoger had kunnen uitvallen gezien de vele kansen die onbenut werden in het laatste kwartier.

Opstelling: Siem Isselman (k), Jort Bleumink, Joran vd Kamp, Tycho Bloemen, Aland Kader (75. Valentijn Roters), Steye Kleijzen, Marnix Marsman (65. Aleck Boeijink), Ivan Staring, Niek Bakkerweerd (45.Max Oostendorp), Thijmen Veen, Sten Kamerman (80. Fabio Schrijver)

• Balbezit 1e helft : FC Zutphen 68% / DZC 32%
  • Balbezit 2e helft : FC Zutphen 41% / DZC 59%
  • Corners : FC Zutphen 3 / DZC 4
  • Grensrechter : Remco Tijmans
  • Verslaggever : Jos Janssen