In de voorbespreking gaf trainer Hillebrand aan dat als men in de top 4 wil eindigen, met als gevolg deelname aan de nacompetitie, dan zal er vandaag tegen de directe concurrent, Eerbeekse Boys 2, gewonnen moeten worden. Dat was niet aan dovemans oren gericht want Ons Aller Tweede speelde zijn beste wedstrijd van dit seizoen. Het voltallige publiek heeft genoten van een geweldige wedstrijd.

Schot Tom

10e min. FC Zutphen begint goed aan de wedstrijd, het neemt direct het heft in handen en met goed combinatie voetbal wordt Eerbeek enigszins overlopen. Tycho zet een aanval op aan de linkerkant en stuurt Jesse de diepte in. Zijn voorzet komt bij Tom die recht op de keeper schiet, die de bal los laat maar in 2e instantie alsnog de bal oppakt.

Jesse scoort 1-0

14e min. Is het Teun die nu Marnix diep stuurt aan de linkerkant. Zijn voorzet komt bij de volledig vrijstaande Jesse die beheerst de 1-0 binnen schiet.

Jort redt

18e min. probeert Eerbeek wat terug te doen in de counter. Een diepe bal aan de zijkant over de verdediging heen en keeper Ezra komt ver uit zijn doel maar is te laat. Een schot in het lege doel wordt nog net voor de lijn weggekopt door Jort.

Eerbeek komt opzetten

Dit is het begin van een fase waarin Eerbeek beter in de wedstrijd komt. Binnen 5 min. krijgt Eerbeek 3 corners op rij echter zonder echt gevaarlijk te worden.

Jesse scoort 2-0

25e min. Counter FC Zutphen. Tom wint een fel duel op het middenveld. Zijn steekpass door het centrum zet Jesse vrij voor de keeper. Opnieuw weet Jesse beheerst af te ronden en zet een ruststand van 2-0 op het scorebord.

Jort scoort 3-0

Direct vanaf de rust pakt FC Zutphen de draad weer op en domineert de wedstrijd zoals het 1e half uur van de wedstrijd. Teun zet goed druk in het centrum en komt in balbezit. Hij stuurt Jesse op rechts de diepte in. Zijn voorzet wordt tot corner verwerkt. Deze wordt genomen door Steije, hoog voor het doel gebracht en beheerst binnen gekopt door Jort 3-0.

Bas rukt op

60e min. weer een goede ingreep van Tom, hierdoor komt Bas in balbezit, ook hij kan oprukken door het centrum. Speelt Sten aan die aan de rechterkant vrij staat. Zijn voorzet kan nog net onderschept worden door de keeper voordat Marnix gevaarlijk kan worden.

Jesse scoort 4-0

65e min. De wedstrijd is al gelopen maar FC Zutphen gaat gewoon door en vermaakt het voltallige publiek met goed voetbal. Tom en Bas zetten gezamenlijk druk in het centrum waardoor Marnix in balbezit komt. Hij zet Jesse vrij voor de keeper en die weet daar wel raad mee 4-0.

Meerdere doelpogingen

70e min. een vloeiende aanval over veel schijven. Sten op Jesse, lage voorzet, overstap Marnix, schot Teun gaat maar net over. Even later een afstand schot van Sten maar de keeper kan nog net de bal over het doel tikken. Weer een paar minuten later een solo van Nando door het centrum die eindigt op de rand van de 16 meter. Zijn halve schot gaat net naast. Zo had de uitslag zelfs nog hoger kunnen uitvallen want FC Zutphen speelt Eerbeekse Boys volledig van de mat.

Nabeschouwing

Veel dikke voldoendes vandaag en een terechte en verdiende overwinning en over alle linies was wel wat opmerkelijks te schrijven. Keeper Ezra had vandaag weinig te doen want de achterste linie met Bas, Nando, Jort en Tycho, stond als een huis waarbij Tycho ook in de opbouw opmerkelijk goed bezig was. In de middelste linie was na lange afwezigheid, door een blessure, Teun weer terug en dat was te merken. Tom behaalde weer zijn goede oude niveau. In de voorste linie eiste Jesse, ook terug van een langdurige blessure, de hoofdrol op door zijn Hattrick. Deze wedstrijd van hoog niveau geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.

Opstelling

Ezra Arends (k), Tycho Bloemen, Nando Bleumink, Jort Bleumink (c), Bas Jansen (70. Rutger Groters), Sten Kamerman (80. Matthijs vd Meulen), Steije Kleijzen (80. Camiel a Campo), Teun Isselman (80. Nils Vos), Tom Wijnhoven, Marnix Marsman, Jesse de Vries (70. Max Oostendorp)

Balbezit : FC Zutphen 59% / Eerbeekse Boys 41%

Grensrechter : Nils Vos

Verslaggever : Jos Janssen

Vind ik leuk 1

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!